BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatHayat sigortasıyla ilgili bilinen yanlışlar----

Hayat sigortasıyla ilgili bilinen yanlışlar

Hayat sigortasıyla ilgili bilinen yanlışlar
19 Ocak 2021 - 17:51 www.finansgundem.com

Ne yazık ki birçok insan hayat sigortasıyla ilgili oldukça yanlış bilgilere sahip. İşte hayat sigortasıyla ilgili yanlışlar

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Eğer size bir şey olursa, ailenizin geçinmesini sağlayacak yeterli hayat sigortanızın olup olmadığı sorusu oldukça önemli. Eğer yeterli sigortanız yoksa, aileniz zorlu bir finansal durumda kalabilir. Gereğinden fazla sigorta paketi satın aldıysanız, oldukça fazla parayı boşa harcamış olabilirsiniz. Ne kadar hayat sigortasına ihtiyacınız olduğuna karar vermeye çalışırken, uzak durmanız gereken bazı yanlış bilgiler bulunuyor.

1. Herkesin hayat sigortasına ihtiyacı var

Hayat sigortasının iki temel amacı bulunuyor. En yaygın olanı, çocuklarınız ve belki eşiniz gibi finansal olarak size bağımlı olan insanlar için bir gelir sağlamak. İkincisi ise, mirasçılarınızın miras ve konut vergilerini ödeyebilmek için mülk satmasına gerek kalmaması için, vergi ödemeleri için kaynak oluşturmak. Eğer finansal olarak size bağlı kimse yoksa ve vergilendirilebilir bir mülkünüz bulunmuyorsa, hayat sigortasına ihtiyacınız olmayabilir.

Elbette sigorta şirketleri ödenen primleri yatırımlarda kullanır ve kar elde ederek aradaki farkla maliyetlerini çıkarır. 

Bu da ortalama olarak birçok insanın sigortadan vazgeçip, yatırımlarını kendi kendine yönetmesine neden oluyor. Ancak hayat sigortasını, sağlığınızın kötüye gitme riskine karşı edinmek isteyebilirsiniz. Bunun nedeni ise, ihtiyaç duyduğunuzda sağlık problemleriniz nedeniyle artık sigorta satın alamayacak olmanız.

2. Borçlarınızı ödemek için hayat sigortasına ihtiyacınız var

Forbes’un haberine göre, bu oldukça sık dile getirilen bir yanlış. Birçok insan mirasçılarının, borçlarını ödemek zorunda kalacağından endişe ediyor. Borçlar bıraktığınız mirasın azalmasına neden olacak olsa da, aşırı borç genellikle borcun sahibi hayatını kaybettiğinde ve ortağı olmadığı takdirde siliniyor.

3. Herkes hayat boyu gelir elde edebilmek için hayat sigortasına ihtiyaç duyar

Hayat sigortası satan kişiler, hayat sigortası ihtiyaçlarınızı hesaplarken bu metodu kullanmaya bayılırlar çünkü oldukça hızlıdır ve birçok sigorta ihtiyacı ortaya çıkarır. Ancak tüm gelirinizi, çalışma hayatınız boyunca prim olarak ödemenize gerek var mı? Ne kadar hayat sigortasına ihtiyaç duyduğunuzu hesaplarken şu soruları düşünmeniz gerekir: 

Maddi olarak size bağımlı olanlar ne kadar süreyle desteğinize ihtiyaç duyacak? Devletin sağladığı sosyal güvenlik hakları, ne kadarını kapsıyor?

4. Satın aldıktan sonra hayat sigortası poliçenizle ilgilenmenize gerek yok

İnsanlar genellikle hayat sigortası satın alıyor ve daha sonra unutuyor. Ancak finansal durumunuzdaki bir değişiklik ya da doğum, ölüm, evlilik ya da boşanma gibi durumlar maddi durumunuzu gözden geçirmenize neden olabiliyor.

 İnsan hayatının uzaması sonucunda sigorta primleri yıllar içinde düşüş gösteriyor olsa da, benzer bir sigortayı daha uygun bir fiyata almak için araştırma yapabilirsiniz. Bu özellikle de sağlık durumunuz ya da hayat tarzınız düzelme gösterdiğinde önem kazanıyor.

HSBC İngiltere’de 82 şubesini kapatıyor

 

BNP Paribas Wall Street’li rakiplerini geride bıraktı

 

İngiltere yoksulları değil büyük şirketleri kurtaracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)