BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHayalet bankacı tutuklandı----

Hayalet bankacı tutuklandı

Hayalet bankacı tutuklandı
14 Mart 2014 - 12:33 www.finansgundem.com

Türkiye'de bir çok fon yöneten, hayali banka ile kredi çıkartacağı vaat eden bankacı Tiflis'te tutuklandı

Türkiye’deki bir çok şirket yanı sıra, uluslararası fon yöneticilerini de, hayali bankalardan kredi çıkaracağı vaadiyle dolandırmakla suçlanan G. B. Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te tutuklandığı ortaya çıktı, Havalimanında gözaltına alınan ve  5 Mart günü tutuklanan bankacı, Tiflis’te, yüklü bir sahte çekin tahsilini yapmakla suçlanıyor. Ankara’nın Tiflis Büyükelçiliği, Gürcü makamlardan bilgi talebinde bulundu.


‘10 MİLYON EURO’LUK SAHTE ÇEK’

G.B’nin Gildani cezaevinde tutulduğu öğrenildi. Tiflis savcılığının G.B’nin hakkında yürüttüğü soruşturmada suçlamalardan biri uluslararası bir bankanın 10 milyon Euro’luk sahte çekini tahsil etmek istemesi… Çekin tahsil edilmek istendiği Tiflis’teki bankanın suç duyurusunda bulunması sonrası savcılık soruşturmasının başlatıldığı öğrenildi.

BÜYÜKELÇİLİK BİLGİ İSTEDİ

Ankara’nın Tiflis Büyükelçiliği yetkilileri G.B ile ilgili tutuklanma haberinin 11 Mart’ta kendilerine ulaştığını bildirdi. Bir büyükelçilik yetkilisi,  G.B’nin durumu ve soruşturmanın içeriği ile ilgili Gürcü makamlarından bilgi talebinde bulunduklarını kaydetti.

YAŞLILARA KONUT YAPACAKTI

G.B hakkında yürütülen soruşturmada, Tiflis’te bazı kişilerden, kredi çıkarmak vaadi ile elden para aldığı iddiası da bulunuyor. Öte yandan, G.B Tiflis’te yaşlılara yönelik geliştireceği bir konut projesinin de olduğu, bu proje kapsamında üyelerden para topladığı iddia ediliyor.

(Dinçer Gökçe/Hürriyet)
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)