BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHavyar havayolu şirketlerini kurtaracak mı?----

Havyar havayolu şirketlerini kurtaracak mı?

Havyar havayolu şirketlerini kurtaracak mı?
25 Ağustos 2022 - 18:35 www.finansgundem.com

Emirates Havayolları bilançosundaki 1 milyar dolarlık zarara rağmen birinci sınıf yolculara sınırsız havyar sağlamak için 2 milyar dolarlık yatırım yaptı. Sektör uzmanları bu tür yatırımların geçerliliği konusunda farklı görüşlere sahip

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dubai merkezli Emirates Havayolları ağustos ayında müşterilerin uçuş tecrübelerini geliştirmek için 2 milyar dolarlık yatırım yaptığını açıklamıştı. Havayolu şirketi bu yatırımı kabin içi malzemelerinin güncellenmesini ve içeriğinde sınırsız havyar olan yeni menülerini de içeriyor.

Emirates’ten yapılan açıklamada, dünyanın en büyük uzun mesafeli havayolu şirketinin 120'den fazla uçağında iç mekan güncellemelerinin yanı sıra yeni vegan seçenekler ve patlamış mısır gibi sinema atıştırmalıkları içeren menüler hazırlayacağını açıkladı. Havayolu şirketi birinci sınıf yolcular için Pers havyarı ve Dom Perignon şampanya gibi yeni avantajlar da sağlayacak.

Havayolu şirketi 31 Mart tarihinde yayınladığı bilançosunda 1,1 milyar dolarlık zarar açıklamıştı.

Diğer havayolu şirketleri ne yapıyor?

Yolcu kapma yarışı için yatırımlarını hızlandıran tek havayolu firması Emirates değil. Bu yılın başlarında Finnair, ekonomi sınıfı koltuklarından yaklaşık %50 daha fazla alan sağlayan koltuklara sahip yeni bir premium ekonomi kabin serisi başlattı.

Air France da aynı şekilde, Mayıs ayında, kendi özel alanlarını isteyen yolcular için sürgülü koltuk aralıkları içeren yeni uzun mesafeli ‘business class’ koltuklarını duyurdu.

CNBC’nin haberine göre Emirates’ten yapılan açıklamada lüks güncellemelerin yolculardan “çok fazla ilgi” gördüğü ancak tam rakamların henüz bilinmediği belirtildi.

Lüks koltuklar sektörü kurtarabilir mi?

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre havacılık sektörü pandemi sürecinde uygulanan kısıtlamalardan büyük bir yara aldı. Uçuşların pandemi nedeniyle iptal edilmesi şirketleri uzaktan çalışmaya zorlarken havayolu şirketlerinin iş seyahati gelirleri de bir anda sıfırlandı.

Son raporlara göre iş seyahati harcamalarının 2024 yerine 2026 yılında pandemi öncesi seviyelerine geri döneceği öngörülüyor. Bu süreçte havayolu şirketlerinin yaptığı harcamaların gelirleri nasıl etkileyeceği de merak ediliyor.

İş amaçlı seyahat edenlerin harcamaları yükselişte olsa da Küresel İş Seyahati Birliği (GBTA) yıllık raporu, 2021 rakamlarının halen 2019'da iş seyahatlerinde üretilen 1,4 trilyon doların yarısından daha az olduğunu gösterdi.

Seyahat sektörü trendlerini takip eden araştırma şirketi ForwardKeys premium koltuklara olan talebin yükseldiğine işaret ediyor.

Araştırma firmasından Oliver Ponti, “Pandemi döneminde hava yoluyla seyahat eden insan sayısının düştüğünü gördük. Bununla birlikte, premium kabinlerde uçan yolcuların oranı önemli ölçüde arttı. Hava taşımacılığı sektörü iyileştikçe premium koltuklara geçişin devam edeceğinin garantisi yok. Ancak havayolu şirketlerinin bu yıl neden ekonomide uçan bir yolcundan %575 daha fazla harcayan premium yolcuları ellerinde tutmak için yatırım yapmak istedikleri anlaşılabilir” ifadelerine yer verdi.

Ancak bu yatırımların faydaları konusunda şüphecilik de söz konusu.

New York merkezli seyahat endüstrisi haber sitesi Skift'in Editörü Edward Russell, konuyla ilgili açıklamasında "küçük" ürün değişikliklerinin satışlar üzerinde ne kadar etkisi olacağının belirsiz olduğunu söyledi.

Russell Yolcuların büyük bir kısmının mil puanlar gibi sadakat ayrıcalıkları sağlayan havayolu şirketlerini veya ortaklarını tercih ettiğini belirtiyor. Yolcular için en önemli tercih faktörlerinden diğeri ise ucuz ücret. 

Havacılık uzmanı, “Gerçekten sürgülü kapı veya sınırsız havyar eklendi diye uçuş rezervasyonu yapacak olan gezginler sadece küçük bir alt kümededir” ifadelerine yer verdi.

 

Emirates 30 yıl sonra ilk kez zarar etti

 

CEO’lar maaşlarını gizlemek istiyor

 

Fiyatı dudak uçuklatıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)