BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHavayolu ve seyahat şirketlerine İngiltere engeli----

Havayolu ve seyahat şirketlerine İngiltere engeli

Havayolu ve seyahat şirketlerine İngiltere engeli
27 Mayıs 2021 - 17:57 www.finansgundem.com

İngiltere hükümetinin kafa karıştıran seyahat tavsiyeleri havayolu ve seyahat şirketlerini vurdu. easyJet, British Airways, Ryanair gibi şirketler İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a şikayette bulundu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere hükümetinin yurtdışı seyahatleri konusunda kafa karıştıran tavsiyelerine havayolu ve seyahat şirketleri de itiraz etti. Şirketler bakanların güvenli ülkeler konusunda verdikleri kararlarda şeffaf olmadığını söyledi. Şirket yöneticileri İngiltere’nin Avrupa’nın gerisinde kaldığını ve korona virüs aşılama programıyla yakalanan başarının yok edildiğini söyledi ve kayıp bir yaz döneminin daha sektör için ciddi sonuçları olacağı konusunda uyarıda bulundu.

The Guardian’ın haberine göre easyJet, BritishAirways, Ryanair, Jet2, Tui UK ve diğer şirketler İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a yazarak bakanların seyahatin tehlikeli olduğu konusundaki yorumlarına yönelik şikayetlerini bildirdi. Şirket yöneticileri hükümetin vatandaşlara seyahat etmemelerini tavsiye etmesini eleştirdi.

Mektupta, “hükümetin bu yaz uluslararası seyahatlerde anlamlı bir açılmayı istemedi görülüyor ve bu senaryo altında şirketler ve tüketiciler için planlama yapmak imkansız, o kadar ki bazı İngiliz şirketlerinin iflas etmesinden endişe duyuyoruz” dendi. easyJet CEO’su Johan Lundgren ise hükümetin seyahat için yeşil ışık yaktığı ülkelerin belirlenme sürecinde şeffaflık olmadığını söyledi ve “hükümet bunu bir tahmin oyununa çevirdi ve veriler ile bilim temel alınmıyor. Şirketlerin planlama yapması inanılmaz derecede zorlaştı” dedi.

Lundgren İngiltere’yi Avrupa hükümetleriyle karşılaştırarak, Avrupa’da seyahatleri mümkün kılmak için işbirliğine açık bir tutum izlendiğini ifade etti. Seyahat şirketleri hükümetin oluşturduğu kafa karışıklığının, İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın tavsiyesinin ‘trafik ışığı’ sistemiyle paralellik taşımamasıyla birlikte daha da arttığını söyledi. Jet2holidays CEO’su Steve Heapy bu durumun öfke verici olduğunu söyledi.

Heapy, “iki ayrı listenin olması tamamen kafa karıştırıcı… birbiriyle çelişen bilgiler ışığında karar almamız gerekiyor” dedi. Açıklamasının devamında, “benim şirketimde bir departman diğerinden farklı bir şey söylediğinde onları ofisime çağırır ve kafalarını birbirine vururdum. Bu ise olması gereken bir şey. Bu oldukça basit, müşteriler seyahat edip edemeyeceğini bilmek istiyor. Bir cevap verilmeli” ifadelerini kullandı.

Tui UK’in üst düzey yöneticilerinden Andrew Flintham ise birçok müşterinin “seyahat etmek ya da etmemek konusunda etik bir karmaşa içinde olduğunu” söyledi. Açıklamasında, “bunu Hollanda, Belçika ya da Almanya’daki şubelerimizle karşılaştırdığımızda Avrupalıların bizi şaşkınlıkla izlediğini görüyoruz. Çok güçlü bir pozisyondayız, en iyi aşı programını yürütüyoruz ve bunun avantajlarını kullanmıyoruz” dedi.

Lundgren korona virüsün Hindistan varyantıyla ilgili endişeleri önemsiz gördüğünü söyledi ve aşıların yeterli etkinlikte olduğuna dair kanıtların olduğunu ifade etti. Ancak, “İngiltere’nin havayolu sektörü ciddi sonuçlarla karşılaşmadan bir başka kayıp yaz daha geçiremez” açıklamasında bulundu. Lundgren hükümetin hazır olması ve müdahaleye hazırlanması gerektiğini söyledi.

Bunun nedeninin ise sektördeki oyuncuların faaliyet göstermesinin hükümet tarafından engellemiş olması olduğunu açıkladı. Küresel havacılık kurumu IATA da eleştirilere katıldı ve IATA Genel Direktörü Willie Walsh, “İngiltere’deki durum tamamen absürd bir hal aldı ve siyasiler belirsizlik yarattı” dedi. Açıklamasının devamında, “ben seyahat etme konusunda tereddüt etmezdim ve İngiltere hükümetinin de verileri temel alarak yeniden değerlendirme yapması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en güzel 50 rotası

 

Turistlerin gözü İstanbul' da

 

Sinopharm aşılarının etkinliği açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)