BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHavayolu şirketleri yeniden işe alıma hazırlanıyor----

Havayolu şirketleri yeniden işe alıma hazırlanıyor

Havayolu şirketleri yeniden işe alıma hazırlanıyor
07 Haziran 2021 - 17:52 www.finansgundem.com

Havayolu şirketleri korona virüs pandemisi sürecinde işten çıkarma dalgasının ardından bir yıl sonra yeniden işe alımlara hazırlanıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Havayolu şirketlerinin normalleşmeye hazırlandığının en son işareti iş ilanları oldu. ABD’nin en büyük üç havayolu şirketi American, United ve Delta birçok iş ilanı açtı ve yıl sonundan önce işe alım yapacaklarını söyledi. Pandemi döneminde bu üç büyük şirketten daha az kişiyi işten çıkaran Southwest de işe alımlara yeniden başlayacağını açıkladı.

Önde gelen havayolu meslek örgütlerinden Association of Flight Attendants Başkanı Sara Nelson, “bence mevcut ilanlar olabildiğince fazla uçuşun yeniden başlayacağına işaret ediyor” dedi. Meslek örgütü kabin memuru sayısının iki yıl içinde 20,000 kişi artmasını bekliyor. Nelson, 2020’nin başında tüm havayolu şirketleri binlerce kişiyi işe alacağını açıklamıştı” dedi.

Açıklamasının devamında, “şimdi kaldığımız yerden devam ediyoruz” ifadesini kullandı. İş ilanları ise beklenenden çok daha erken görüldü. Standart&Poor’s Havayolu Şirketleri Kredi Analizi Başkanı Philip Baggaley, “bu konunun şimdi gündeme gelmesi biraz şaşırtıcı ancak kesinlikle yıl sonundan önce kapsamlı bir toparlanmaya duyulan güvenin bir göstergesi” dedi.

Seyahatler artıyor

CNN’in haberine göre, havayolu trafiği henüz pandemi öncesi seviyelere dönmedi. İş seyahatleri ve uluslararası seyahatler halen pandemi öncesinden çok daha düşük seviyelerde. Pandemiden etkilenen havayolu şirketlerinin ise normale dönmesinin yıllar alacağı düşünülüyor. Ancak seyahatler ve rezervasyonlar şimdiden korona virüs öncesi seviyelere yaklaşıyor.

Ücretler artıyor ve havayolu şirketleri yeni çalışanlara ihtiyaç duyuyor. ABD’nin havayolu şirketlerinde pandemi öncesinde 757 bin kişi çalışıyordu. finansgundem.com'un derlemesine göre, ülkenin borsalarda işlem gören 11 havayolu şirketi 2020 yılı boyunca %18 oranında personeli işten çıkardığını açıkladı. Bunlar arasında erken emeklilik paketleri ve ücretsiz izinler de yer aldı.

Gönüllü olarak üretsiz izne ayrılanların hakları ise hükümetin istihdam verilerinde yarı zamanlı çalışan olarak kayıt altına alındı. İstihdamda dip noktası ekim ayında görüldü. Hükümetin havayolu şirketleri üzerindeki işten çıkarma yasağı bu dönemde sona erdi. Ancak bu dönemde işten çıkarılan çalışanların büyük bir bölümü, aralık ayında açıklanan teşvik paketiyle birlikte geri döndü.

Daha da önemlisi aşılama çalışmaları artarken, seyahate yönelik talep yükseldi. Bu nedenle de havayolu şirketleri gönüllü izne ayrılan çalışanlarını geri çağırdı. Mart ayında tam ve yarı zamanlı çalışanların oranı %6 yükseldi. Bu rakamın ise yılın geri kalanında da giderek yükselmesi bekleniyor. Ancak havayolu şirketleri henüz işe alım hedeflerinin kapsamı konusunda bir açıklama yapmadı.

Pandemi ile yükselişe geçen uygulama gelirini artırdı

 

Bankalar neden teknoloji yatırımı yapıyor?

 

Dünya genelinde 2 milyar 150 milyon dozdan fazla Kovid-19 aşısı yapıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)