BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHavayolu sektörünün zararı 61 milyar doları bulabilir----

Havayolu sektörünün zararı 61 milyar doları bulabilir

Havayolu sektörünün zararı 61 milyar doları bulabilir
01 Nisan 2020 - 10:39 www.finansgundem.com

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA’ya göre havayolu sektörünün ikinci çeyrek zararı 61 milyar dolar olması bekleniyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Başkanı Alexandre de Juniac havayolu şirketlerinin ikinci çeyrekte küresel olarak 61 milyar dolar zarar edeceklerini söyledi.

IATA’nın verilerine göre havayolu sektörünün karlılığı Çin’den gelen virüs sebebiyle %68 azalırken hükümetlerin seyahat kısıtlamaları sonucunda biletleri iptal etmeye izin vermesi şirketlerin zararlarını daha da artırdı.

British Airways'in CEO'su, havayolu endüstrisinin 'benzeri olmayan küresel büyüklükte bir kriz' ile karşı karşıya olduğu konusunda uyardı ve şirketin işten çıkarma, rotaları askıya alma ve uçaklarını yere indirmesi gerekebileceğini de sözlerine ekledi.

Financial Times tarafından görülen personele yönelik dahili bir mesajda, Alex Cruz, BA'nın her zamankinden daha finansal olarak dayanıklı ve güçlü bir bilançoya sahip olduğunu, ancak 'büyük baskı altında' olduğunu söyledi.

THY'den çalışanlarına maaş kesintisi

ABD, küresel seyahat uyarısını 4. seviyeye çıkardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)