BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHavadan aldı, toprağa yatırdı----

Havadan aldı, toprağa yatırdı

Havadan aldı, toprağa yatırdı
21 Mayıs 2013 - 15:49 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz yılın vergi rekortmenlerinden ünlü iş adamı Cankut Bagana, Türkiye'de havacılıktan çıkıp organik tarım sektörüne giriyor

Geçtiğimiz yılın vergi rekortmenlerinden ünlü iş adamı Cankut Bagana, Türkiye'de havacılıktan çıktı, yeni büyüme alanı olarak seçtiği organik tarım sektörüne giriyor. Cankut Bagana, sahip olduğu havayolu şirketi Onur Air'i yaklaşık 250 milyon dolara sattı. Onur Air'in yeni sahipleri ise Enes Makine sahibi Kudret Tuncel ile Dubai asıllı Home Persian'ın sahibi İngiliz işadamı Mehdi Shams oldu. Şimdilik sadece yüzde 70 hisse satıldı ancak, Cankut Bagana'da kalan yüzde 30'luk hissenin de anlaşma gereği önümüzdeki aylarda devredilmesi planlanıyor. 250 milyon dolarlık satış tamamlandığında, Kudret Tuncel yüzde 51'lik hisseye, Mehdi Shams ise yüzde 49 hisseye sahip olacak. 20 yıllık geçmişi olan Onur Air, 33 uçağıyla Türkiye'nin önde gelen özel havayolu şirketlerinden biri konumunda.
Bu büyük şirketi satarak Türkiye'deki havacılık faaliyetlerine veda edecek olan Bagana, bir yandan üç kızıyla birlikte organik tarımda büyüyecek, diğer yandan da turizm ve otelcilik yatrımlarını hızlandıracak. Onur Air'in satışı ile ilgili DÜNYA'ya konuşan Onur Air eski Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, şirket sahibi Cankut Bagana'nın, uzun süre önce Onur Air'i satma kararı aldığını, değerinde fiyat teklifi gelince de sattığını belirtti. Bolukçu, "Kârlı bir şirketti. Kötü giden bir şirket olsaydı kimse para vermezdi. Kendi uçakları, kendi hangarı olan ve slot problemi olmayan bir şirketti. Bu nedenle iyi paraya, değerinde satıldı" dedi. Bagana, Türk havayolu taşımacılığı sektöründen çıkıyor ama bu sektörle bağını tam olarak koparmayacak, Rus havayolu şirketi Kolavia Airline ile olan ortaklığına devam edecek. Turizm ve otelcilik sektöründe de oldukça aktif olan Bagana'nın Onur Air'in satışından sonra bu alana yönelik yatırımlarını artıracağı ifade ediliyor.
Üç kızıyla tarım şirketi kurdu
Cankut Bagana, geçtiğimiz günlerde üç kızı ile birlikte Bizim Köy Gıda Tarım Hayvancılık bir tarım şirketi kurdu. Kızları Funda Gülkök, Yasemin Yıldırım ve Yonca Bagana ortaklığında kurulan şirket, Bagana'nın çok ilgi duyduğu organik tarım alanında faaliyet gösterecek. Bizim Köy Gıda Tarım Hayvancılık'ın 400 bin TL'lik yatırımla kurulduğu belirtiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)