BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHavacılıkta işten çıkarmalar devam ediyor----

Havacılıkta işten çıkarmalar devam ediyor

Havacılıkta işten çıkarmalar devam ediyor
26 Ağustos 2020 - 15:51 www.finansgundem.com

ABD'li havayolu şirketi American Airlines, korona virüs salgınının havacılık sektörünü olumsuz etkilemesi sonucu 19 bin çalışanının işine ekim ayında son vereceğini duyurdu

Kovid-19 salgını, ilk aşamada, kısa vadeli borç oranı yüksek, nakit mevcudu düşük, gelirleri azalmış havayolu şirketlerini ciddi anlamda sıkıntıya düşürecek olsa da tüm sektör, yeni normale uyum sağlamak zorunda.

Havacılık sektörü stratejilerini yeniden gözden geçiriyor.

ABD'li havayolu şirketi American Airlines Üst Yöneticisi Doug Parker, şirket çalışanlarına gönderdiği mesajda, 1 Ekim itibarıyla personel azaltımına gidileceğini belirtti.

Mesajda, eylül sonuna kadar salgının kontrol altına alınmasının ve hava yolu seyahatine olan talebin normale dönmesinin beklendiği ancak durumun bu yönde gelişmediği aktarıldı.

Bu kapsamda, korona virüs salgınının havacılık sektörünü olumsuz etkilemesi ve Maaş Destek Programı kapsamında sağlanan yardımın süresinin eylülde sona ermesi nedeniyle 19 bin çalışanın işine son verileceği kaydedildi.

DESTEK UZATILIRSA İŞTEN ÇIKARMALARIN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR
Hava yolu şirketinin faydalandığı desteğin süresinin uzatılması halinde işten çıkarmaların önüne geçilebileceği belirtildi. American Airlines, temmuzda, Kovid-19 salgınının ekonomik etkileri nedeniyle 25 bin çalışanının işinin risk altında olduğunu açıklamıştı.

HAVACILIK ŞİRKETLERİNE 25 MİLYAR DOLAR DESTEK SAĞLANDI
ABD'de havayolu şirketlerine, mart ayında, çalışanlarının maaşlarını ödemelerine yardımcı olmak amacıyla 25 milyar dolarlık destek sağlanmıştı.

ETİHAD ÇALIŞANLARDAN DAHA FAZLA ÜCRETSİZ İZİN TALEP EDİYOR
Birleşik Arap Emirlikleri'nin ulusal havayolu şirketi Etihad Airways, kabin ekibinden Kovid-19 salgınının etkisini yönetmeye çalışırken gönüllü ücretsiz izin almalarını yeniden istedi.

Şirket e-posta ile mürettebatın 16 Eylül’den itibaren 10 gün ile altı ay arasında ücretsiz izin alabileceğini açıkladı.

Etihad, mart ayındaki uçuşlarının ardından haziran ayından bu yana yolcu hizmetlerine kademeli olarak devam ediyor.

Etihad, yılın ilk yarısında 758 milyon dolarlık zarar bildirimi yağmıştı.

FİNNAİR DE 1.000 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARACAK
Finlandiya'nın ulusal havayolu şirketi Finnair ise, küresel hava yolculuğunu neredeyse durma noktasına getiren salgından sonra maliyetleri düşürmek ve mali durumlarını artırmak için çabalıyor.

Finnair 6.200 personel çalıştırdığı Finlandiya'da binlerce kişi için geçici işten çıkarmalara devam edeceğini açıkladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)