BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHavacılık sektöründe delta paniği----

Havacılık sektöründe delta paniği

Havacılık sektöründe delta paniği
05 Temmuz 2021 - 10:34 www.finansgundem.com

Pandeminin etkisini azaltmasının ardından Avrupa çapında gevşeyen kısıtlamalara rağmen havacılık sektörü eski günlerinden çok uzakta. Delta varyantının yarattığı belirsizlik de toparlanmayı geciktiren bir başka etken...

Avrupa seyahat hisseleri, yaz tatili sezonuna dair umutlar nedeniyle bahar aylarında bir miktar yükselse de delta varyantının yayılmasının ardından seyahat kurallarındaki kimi değişiklikler nedeniyle tekrar düşüşe geçti.

İNGİLTERE'YE YENİ SEYAHAT KISITLAMALARI

Sözcü'deki habere göre; Son olarak Avrupa’nın en önemli turizm merkezlerinden olan İspanya ve Portekiz, önemli bir turist kaynağı olan İngiltere’ye yeni seyahat kısıtlamaları getirdi. Fransa gibi ülkelerde ise insanlar yerel tatil olanaklarını değerlendiriyor.

HAVA TRAFİĞİ 2019’UN YARISI

Konu ile ilgili Bloomberg’e değerlendirmelerde bulunan ADP şirketinden Augustin de Romanet, geçtiğimiz hafta Paris’teki Orly havalimanındaki hareketliliğin 2019’un ancak yarısı olduğunu belirtti. Buna karşın uluslararası Paris-charles De Gaulle Havalimanı ise 2019’daki trafiğin ancak yüzde 29’una ulaşabilmiş durumda.

ABD’deki seyahat kurallarına ilişkin belirsizlik ise Avrupalı gezginlerin deniz aşırı seyahatler planlamasına dönük en önemli engellerden birisi.

FRANSA’DA DELTA PANİĞİ

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran Cuma günü yaptığı açıklamada, Fransa’daki pozitif vakaların yaklaşık üçte birini oluşturan Delta varyantının yaz sezonunu ve tatilleri tehdit ettiğini belirtti.

Fransa'da delta uyarısı: 4. dalga ihtimali var!

 

Turizmin yeni kabusu delta varyantı

 

Pfizer-BioNTech aşısı Delta varyantına karşı yüzde 70 etkili

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)