BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHava yolu şirketinden aşı kararı----

Hava yolu şirketinden aşı kararı

Hava yolu şirketinden aşı kararı
29 Eylül 2021 - 07:14 www.finansgundem.com

ABD'li hava yolu şirketi United Airlines, Kovid-19 aşısı olmayan yaklaşık 600 çalışanın işten çıkarılacağını duyurdu.

Kovid-19'a karşı en etkili korunma yöntemi olan aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bazı şirketler de çalışanlarına aşı olmalarını zorunlu kılıyor. Son olarak ABD'nin önde gelen hava yolu şirketlerinden United Airlines çalışanlarının yüzde 99'unun aşı yaptırdığını ancak aşı olmayı kabul etmeyen yaklaşık 600 çalışanının işten çıkarılacağını açıkladı.

"İNSANLAR DAHA GÜVENDE OLACAK"

Şirket CEO'su Scott Kirby ve Başkan Brett Hart çalışanlara yazdığı notta "Bu, hava yolumuz ve çalışanlarımız ile hizmet verdiğimiz müşteriler ve topluluklar için tarihi bir başarıdır" dedi ve "ABD'deki tüm çalışanlarımız için aşı talep etme gerekçemiz basitti; insanlarımızı güvende tutmak. Gerçek şu ki herkes aşılandığında insanlar daha güvende olacak" ifadelerini kullandı.

Frontier Havayolları ve Hawaii Havayolları da çalışanların aşılanmalarını şart koşuyor ancak Frontier çalışanlara negatif bir korona virüs testi kanıtı gösterme seçeneği de sunuyor.

American Airlines, Alaska Airlines ve Delta Air Lines dahil olmak üzere diğer hava yolları, çalışanlarını aşı olmaya teşvik etti, ancak ABD Başkanı Biden'ın bu ay 100'den fazla çalışanı olan şirketlerde aşı veya haftalık test yapılmasını zorunlu kılacağını söylemesinden bu yana bir açıklama yapılmadı.

AŞI OLANA İKRAMİYE

Southwest Airlines'ın bir sözcüsü, 15 Kasım'a kadar aşı kanıtı gösteren çalışanlara iki günlük maaş ikramiyesi sunan teşvik programının yürürlükte kaldığını söyledi. 16 Kasım itibariyle, yalnızca aşıları tam olan çalışanlar, virüse maruz kalırlarsa veya virüs bulaşırlarsa karantina ücreti almaya hak kazanacak.

Aşısız çalışanların 1 Kasım'dan itibaren aylık 200 Dolar sağlık sigortası ek ücreti ödeyeceği Delta'da, çalışanların yüzde 82'si aşılandı.

Aşı olmayan 175 çalışan işten çıkarıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)