BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHava yollarında iyileşme yeni karantinayla darbe aldı----

Hava yollarında iyileşme yeni karantinayla darbe aldı

Hava yollarında iyileşme yeni karantinayla darbe aldı
14 Eylül 2020 - 16:47 www.finansgundem.com

Getirilen yeni karantina önlemleriyle Avrupa’da hava yollarının iyileşme süreci darbe aldı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bölgedeki hava yolu trafiğini denetleyen Eurocontrol’e göre, Avrupa’da hava yollarındaki canlanma, aniden tersine döndü. Eurocontrol ülkeler arasındaki koordinasyonu sağlayamamanın yolcu güvenini düşürdüğünü ve önemli bir sektörü zedelediğini açıkladı.

Brüksel merkezli Eurocontrol’ün yaptığı açıklamaya göre, uçuşların sayısı 6 milyon olacak. Bu rakam 2019’a kıyasla %55’lik bir düşüşe işaret ediyor. Aynı zamanda tüm dünyada uçuşların durma noktasına geldiği nisan ayındaki tahmininden de bir milyon aşağıda.

Eurocontrol Genel Müdürü Eamonn Brennan yapılan açıklamada, ülkeler arasında uçuşların yeniden başlatılmasına dair koordinasyon kurulamamasının karmaşaya neden olduğunu ve insanların uçuşlarını iptal ettiğini söyledi ve “şimdi geriye gidiyoruz ve bu gerçekten tüm sektör için endişe verici” dedi.

Avrupalı hava yolu şirketlerinin, trafikte yaz sonu için beklediği artış gerçekleşmedi. Zira pandemi devam ediyor ve ülkeler seyahat konusunda birçok kısıtlama getiriyor. Eurocontrol, ağustos ayında bir miktar iyileşme sağlandıktan sonra, uçuşların ocak ayında %40 oranında bir düşüş göreceğini açıkladı. Bu oran Eurocontrol’ün aynı dönem için daha önce yaptığı tahminden %20 daha fazla.

Eurocontrol, korona virüs testlerinde düzen sağlamanın ve genel ölçüm kriterlerinin daha kestirilebilir bir ortam yaratacağını ve talebi arttıracağını söyledi. Bu koşullar altında hava yolu şirketleri kapsamlı kısıtlamalarda ve karantina önlemlerinde gerçekleşecek artıştan daha az etkilenebilir.

Ulaştırmadan Sorumlu Avrupa Birliği Komisyon Üyesi Adina Valean yaptığı açıklamada, havaalanlarındaki park alanlarının kullanımı için, mevcut ‘kullan ya da kaybet’ kurallarını askıya alan kararın 27 Mart’a kadar uzatılmasına yönelik teklif vereceğini söyledi.

24 Ekim tarihinde sona ermesi beklenen yönetmeliğin süresinin uzatılması birçok havayolu tarafından olumlu karşılanacak. Ancan Wizz Air Holdings Plc gibi daha hızlı iyileşme gösteren şirketlerin daha kalabalık olan havaalanlarında park alanı bulmada sıkıntı yaşayabileceği tahmin ediliyor.

Havayolu taşımacılığında büyük artış

 

Hava yolu şirketleri çıkışı kargo taşımakta buldu

 

Hava yolu şirketleri taktik değiştiriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)