BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Hava tahminleri 15 günlük yayınlanacak----

Hava tahminleri 15 günlük yayınlanacak

 Hava tahminleri 15 günlük yayınlanacak
23 Eylül 2021 - 14:38 www.finansgundem.com

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "7/24 hizmet veren Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz yakın zamanda 15 günlük hava tahminlerini de yayınlamaya başlayacak." dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi arasında, "akademik ve Ar-Ge" ile "atmosferik alerjik polen gözlem, tahmin ve uyarılar" konularında iş birliği protokolleri imzalandı.

"Meteorolojide şampiyonlar ligindeyiz"

Hava tahmini için harcanan 1 liranın, başta tarım olmak üzere birçok sektörde 15 lira kazanca denk geldiğini belirten Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Bugün hava tahmin tutarlılığımız yüzde 90'ların üzerine ulaştıysa, ilgili tüm sektörler meteorolojiyle ilgili anlık ve kaliteli verilere ulaşabiliyorsa, bunun arkasında meteorolojiye verdiğimiz önem ve yaptığımız çalışmalar vardır.

Buradan gururla söylüyorum, artık meteorolojide şampiyonlar ligindeyiz. Hava tahmin tutarlılığında ilk 10 ülke içindeyiz. 7/24 hizmet veren Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz yakın zamanda 15 günlük hava tahminlerini de yayınlamaya başlayacak."

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 2120 yılı iklim senaryosu

 

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yeni eylem planları

 

Tarım ve Orman Bakanlığı bu ay 6 yer altı barajını daha tamamlayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)