BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Hava Kuvvetleri ve Jandarmaya FETÖ operasyonu----

Hava Kuvvetleri ve Jandarmaya FETÖ operasyonu

 Hava Kuvvetleri ve Jandarmaya FETÖ operasyonu
09 Haziran 2020 - 10:15 www.finansgundem.com

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen biri eski albay, biri eski yarbay 40 şüpheliden 30’u yakalandı.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı personeline yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na yönelik soruşturma kapsamında alınan mahrem şahısların etkin pişmanlık ifadeleri, şüpheli beyanları, fotoğraf teşhis işlemleri ve tüm araştırmalar neticesinde FETÖ mensubu olduklarına dair deliller elde edilen 1’i ihraç yarbay, diğeri aktif üsteğmen rütbesinde olmak üzere 2 subay, 13’ü aktif, 8’i ihraç, 9’u emekli olmak üzere 30 astsubay rütbelerindeki toplam 32 şüpheli hakkında Ankara merkezli 14 ilde gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 25’inin yakalandığı, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik işlemlere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam ettiği belirtildi.

BİRİ ALBAY BİRİ BİNBAŞI 8 ŞÜPHELİDEN 5’İ YAKALANDI

Jandarma Genel Komutanlığı personeline yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında ise mahrem hizmetler olarak adlandırılan yapılanmaya ilişkin iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen geçici olarak görevden uzaklaştırılan 1 albay, hâlen aktif olarak görevde olan 1 binbaşı, 1 teğmen, ihraç edilmiş 1 teğmen, geçici olarak görevden uzaklaştırılan 1 teğmen, 2 astsubay ile 1 emekli astsubay olmak üzere toplam 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 5’i yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik işlemlerin ise Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam ettiği ifade edildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)