BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHava-İş esip gürlüyor!----

Hava-İş esip gürlüyor!

Hava-İş esip gürlüyor!
24 Mayıs 2013 - 06:44 www.finansgundem.com

THY'nin grevde olmasına rağmen tüm işlerinin yolunda gitmesi Hava-İş sendikasını sürekli açıklama yapmaya itiyor

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, Türk Hava Yolları'nın (THY) 'toplu sözleşmeyi gündemimizden çıkardık' açıklaması üzerine, toplu sözleşme sürecinin sendika tarafından sonlandırılmadığı sürece bitmeyeceğini ifade etti.
Hava-İş Sendikası üyeleri, grev kararının 9. gününde THY yönetim binası önünde eyleme devam etti. THY'nin 'toplu sözleşmeyi gündemimizden çıkardık' açıklaması üzerine Başkan Ayçin, "Sizin hukuk danışmanınız yok mu? Oluk oluk para veriyorsunuz, nerede bu adamlar? 'Hamdi bey, 70 milyonun önünde yaptığınız açıklamalar hukuk dışıdır, yasa dışıdır' neden demiyorlar?
Sen bilmiyor musun ki bir iş yerinde başlamış bir toplu sözleşme süreci, o iş yerinde örgütlü bulunan sendika tarafından süreç bitirilmedikçe bitmez. Ben o sözleşmeyi imzalamadan nasıl
bitireceksin? Bu grevi nasıl bitireceksin? Böyle bir şey olabilir mi?" dedi. Bunun üzerine havalimanı önünde bulunan grup, 'Yok öyle bir şey yok öyle bir şey' diyerek slogan attı.
"FABRİKALARDA 5 DAKİKA GEÇ İŞBAŞI YAPILACAK"
Çeşitli sendikalarla toplantı yaptıklarını ifade eden Ayçin, "Aldığımız ortak kararla pazar günü geniş katılımla saat 13.00'de burada olacaklar. Önümüzdeki hafta tüm Türkiye baskısı gazetelerde tüm
sayfa tüm kuruluşların imzalarıyla havayolu grevi yapan emekçilerin yanında olduklarına dair gazete ilanları verilecek. Bütün fabrikalarda ve iş yerlerinde her sabah girişte ve çıkışta 5'er dakika THY greviyle ilgili iş başı geç yapılacak. İlk etapta 100 bin bildiri ve bülten basılacak İstanbul'un bütün metro, deniz taşıma, kara taşıma ve ilçe merkezlerinde hava yolları grevine destek çağrısı apılacak." diye konuştu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Diren24 Mayıs 2013 09:00

    THY'den açıklama gelirse Hava-İş'te açıklama yapmak zorunda kalır grev olan bir işyerinde nasıl her şey yolunda gidebilir?