BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHatay mutfağının lezzetleri UNESCO tarafından tescillendi----

Hatay mutfağının lezzetleri UNESCO tarafından tescillendi

Hatay mutfağının lezzetleri UNESCO tarafından tescillendi
05 Mayıs 2019 - 17:17 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), gastronomi alanında Hatay'ı 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na layık gördü. Hatay mutfağının lezzetleri tescillenmiş oldu.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), gastronomi alanında Hatay'ı 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na layık gördü. Hatay mutfağının lezzetleri tescillenmiş oldu.

Kültürel miras ürünlerine değer veren ve onların korunup yaşatılmasını önemseyen UNESCO yetkilileri, Hatay mutfağının bu bağlamda dünyada öncü şehirler arasında olduğunu belirtti.


Mutfağındaki 600 çeşit yemek ve tatlının yanı sıra mutfak kültürünün yaşatılmasını başaran medeniyetler şehri Hatay, 2015 yılında listeye eklenen Gaziantep’ten sonra bu ödüle layık görülen ikinci Türkiye şehri oldu.

Eşsiz tatlarında her medeniyetin izini taşıyan Hatay mutfağının gelecek kuşaklara aktarılması için uzun yıllardır emek sarf eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Lütfü Savaş, UNESCO’nun Hatay hakkında aldığı kararla ilgili mutluluğunu dile getirdi.

UNESCO Hatay Gastronomi Evi açıldı

UNESCO'nun tescilinden sonra kolları sıvayan şehrin Belediye Başkanı Savaş, eski bir Antakya evi olan Aslanlı Konak, yeni adıyla UNESCO Hatay Gastronomi Evi’nin açılışını yaparak şehre gelen turistler ve yerli halkın beğenisine sundu.

Gastronomi evinin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Eski bir Antakya evi olan Aslanlı ev, gastronomi evine yakışır bir şekilde restore edildi. İ̇çerisinde Roma, Selç̧uklu, Osmanlı ve Cumhuriyet temalı odalar mevcut." dedi.

Gastronomi evinin tüm mobilyalarının özenle seçildiğini belirten Savaş, "Burada sadece Hatay’ımıza özgü yemek çeşitleri olacak, kebap çeşidi olmayacak. Hatay’ımıza gelen misafirler burada zengin yemek kültürümüzü tanıyabilecek. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği olarak hizmet verecek Gastronomi Evi’nde herkes misafirini gururla ağırlayabilecek. Günübirlik düzenleyeceğimiz workshop’larda insanlar eğitim alıp kendi yemeklerini yapıp yiyebilecek." ifadelerini kullandı.

Lütfü Savaş, yemek sektörü ile ilgilenen ve eğitimini alan hem HATMEK kursiyerleri, hem üniversite ve lise öğrencilerinin de faydalanacağını söyledi.

UNESCO'nun dünya gastronomi şehirleri

Türkiye: Gaziantep ve Hatay,
Amerika Birleşik Devletleri: San Antonio ve Tuscon,
Meksika: Ensenada,
Panama: Panama City,
Brezilya: Belem, Paraty, Florianopoli,
Bolivya: Cochabamba,
Kolombiya: Popoyan ve Buenaventura,
Japonya: Tsuruoka,
Güney Kore: Jeonju,
Çin: Macao, Shunde, Chengduİtal,
Tayland: Phuket,
İran: Rasht,
Lübnan: Zahle,
İspanya: Burgos ve Denia,
İtalya: Parma ve Alba,
Norveç: Bergen,
İsveç: Östersund.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)