BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHastane gemi Comfort New York'ta----

Hastane gemi Comfort New York'ta

Hastane gemi Comfort New York'ta
31 Mart 2020 - 07:02 www.finansgundem.com

ABD'de Kovid-19'un en büyük darbeyi vurduğu New York'ta hastanelerin yükünü hafifletmesi beklenen donanmaya ait Comfort adlı hastane gemi Manhattan'a ulaştı

ABD Donanması’na ait “Comfort” adlı hastane gemi, korona virüs vaka sayısının ve can kaybının her geçen gün tırmandığı New York’ta hastanelerin yükünü azaltmak amacıyla Manhattan’a ulaştı. Hastane gemi, 24 saat içinde faaliyete geçecek. New York’ta Central Park’ta da sahra hastanesi kuruluyor.

New York’ta Manhattan’ın batısına demirleyen hastane gemi, bin yatak kapasiteli. Gemide 12 ameliyathane, bir tane de laboratuvar bulunuyor. Hastane gemi, korona virüs dışındaki vakaların tedavisiyle ilgilenecek. Bu vakalara, durumu kritik olan ve cerrahi müdahale gerektiren hastalar da dahil. Amaç, New York’ta hastanelerin yükünü hafifleterek imkanların tamamının korona hastalarının tedavisinde kullanılmasını sağlamak. Hastane gemide bin 100 askeri sağlık personeli görev yapıyor.

Mercy adlı hastane gemi de Pazar gününden bu yana Los Angeles’ta korona vakaları dışındaki hastaları tedavi etmeye başladı.

Korona virüsü salgınının yeni merkez üssü haline gelen New York’un Belediye Başkanı Bill de Blasio, hastane geminin demirlemesinin ardından konuştu. De Blasio, Trump yönetiminden daha fazla tıbbi malzeme desteği talep etti; yardımın Pazar gününe kadar ulaşmaması halinde kentte can kaybının yükseleceği uyarısında bulundu. CNN televizyonuna konuşan New York Belediye Başkanı, “Pazar günü Kıyamet Günü. O güne kadar yardımın gelmesi gerekiyor,” ifadelerini kullandı.

"Comfort" Körfez Savaşı ve Katrina Kasırgası'nda da görevdeydi

Comfort adlı hastane gemi daha önce de 1990-1991 Körfez Savaşı ve 2002-2003 Irak Savaşı'nda görev yaptı. Gemi, 11 Eylül saldırılarının ardından "Asil Kartal" operasyonu kapsamında Manhattan'a demirlemişti. Gemi, 2005 yılında da Katrina Kasırgası'nın ardından görevdeydi. Hastane gemi, 2017 yılında Porto Riko'yu etkisi altına alan Maria Kasırgası sırasında ve son olarak 2018'de Venezuela'dan göç eden mültecilere ev sahipliği yapan ülkelere destek için Latin Amerika'da görev yapmıştı. (amerikaninsesi.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)