BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHastalığı nedeniyle eve kapandı 3,2 milyar dolar kazandı----

Hastalığı nedeniyle eve kapandı 3,2 milyar dolar kazandı

Hastalığı nedeniyle eve kapandı 3,2 milyar dolar kazandı
16 Ağustos 2021 - 15:31 www.finansgundem.com

Sağlık sorunları nedeniyle pandemi öncesinde uzun bir süre eve kapalı kalmak zorunda kalan girişimci Johnny Boufarhat etkinliklere evden katılmayı mümkün kılan girişimi sayesinde pandemi döneminde milyarder oldu


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çok nadir görülen bir alerjik reaksiyondan mustarip olan Johnny Boufarhat 2015 yılında bağışıklık sisteminin düzgün çalışmamasından dolayı hiç kimseyle yüz yüze ilişki kuramaz hale geldi. Sağlık durumunu korumak zorunda olan Boufarhat’ın zorunlu inziva süreci onu milyarder yapacak olaylar zincirinin başlangıcı niteliğini taşıyor.

Haziran 2020’de kişisel blog yazısında tecrübelerini paylaşan 27 yaşındaki milyarder geçmiş yıllara ilişkin deneyimlerini aktarırken, “O yıllar gerçekten çok kötüydü. Neredeyse hiç evden çıkamıyordum. Dışarıdaki etkinliklere gitmek istiyordum. İnsanlarla buluşmak istiyordum” diyor.

Bloomberg International’da yer alan habere göre Boufarhat’ın bu sıkıntılı dönemi onun 2019’un başlarında Londra’daki apartman dairesinde internet üzerinden yapılan platformu Hopin şirketi için kod yazmaya başlamasında etkili olmuş.

Start-up girişimi bu ay ünlü yatırımcı Brad Gernstner’in yatırım firması Altimeter Capital Management’ın da dahil olduğu fon turunda 450 milyon dolar topladı ve 7,8 milyar dolarlık değerlemeye ulaştı. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Boufarhat'ın hissesi şu anda yaklaşık 3,2 milyar dolar değerinde ve bu da onu dünyada kendi kendine milyarder olan en genç girişimcilerden birisi yapıyor.

Hopin sözcüsü Boufarhat’ın net serveti hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Teknoloji ve risk sermayesi yaratma kolaylığı, geçmişteki örneklere göre daha genç yaşlarda çok daha fazla sayıda yeni milyarder oluşmasını sağlıyor. Boufarhat'ın serveti, Hopin'in pandemi sürecinde giderek daha fazla büyümesiyle hızlı bir şekilde arttı. Şirket hükümetlerin pandemi kısıtlamalarıyla ve çalışanlara evde çalışmaları direktiflerinin verilmesiyle kusursuz bir kazanan haline geldi.

2020’nin başında 6 çalışanı olan Hopin’in şu anda 800’den fazla çalışanı bulunuyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre video teknolojileri firmaları StreamYard, Streamable ve Jamm’i de satın alan Hopin bu yılki büyümesini hızlandırdı. Londra merkezli firma haziran ayında yüz yüze yönetim platformu ve hibrit etkinlikler şirketi Boomset’i satın alacağını açıkladı.

Boufarhat’ın Hopin firmasına olan vizyonu şirketin erken dönem yatırımcılarının açıklamalarına göre oldukça açıktı. 2019 yılındaki erken yatırım turuna öncülük eden Londra merkezli iş ortaklığı firması Seedcamp’ın ortaklarından Tom Wilson genç girişimcinin işletmesi için “inanılmaz bir tutkusu” olduğunu belirtiyor.

Wilson açıklamasında, Boufarhat’ın iş fikrine ilişkin reaksiyonlarını belirtirken, “Bir oda içerisinde çok hızlı bir şekilde anlaşmaya vardık ki bu her zaman yaptığımız bir şey değildir. Hepimiz birbirimize baktık ve ‘Vay canına, bu gerçekten harika’ dedik” ifadelerine yer verdi.

Hopin CEO’su Johnny Boufarhat Avustralya doğumlu ve ailesi Lübnan ve Ermenistan asıllı. Ancak başarılı girişimci ilk gençlik yıllarında İngiltere’ye taşınmış. Manchester Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği ve Yönetimi mezunu olan Boufarhat üniversite yıllarında öğrencilerin indirim zamanlarını yakalayabilmesi için bir uygulama da geliştirmiş.

Kendi kendini eğiten bir programcı olan Boufarhat, kullanıcıların büyük çıkış yapan etkinliklerin çıkış oturumlarına katılmalarını ve otomatik bire bir görüntülü toplantılar yoluyla katılımcılarla ağ oluşturmalarını sağlayan Hopin'in erken bir sürümünü yayınlamış. Başlangıçta etkinlik platformunu Eylül 2020'de başlatmayı planlamasına karşın Boufarhat pandeminin ortaya çıkmasıyla birlikte planlarını altı ay hızlandırmaya karar vermiş.

Londra merkezli iş ortaklığı firması Northzone’ın Genel Ortağı Par-Jorgen Parson Boufarhat’la ilgili açıklamasında, “Johnny neyin ne olduğunu pandemiden çok önce fark etti. Sonrasında ise tüm argümanlar ve bütün piyasa onun halihazırda sağlam bir şekilde düşündüğü yönü işaret etti” ifadelerine yer veriyor.

İspanya'da yaşayan Boufarhat, Temmuz 2020'den Mart 2021'e kadar yaklaşık 130 milyon sterlin (180 milyon dolar) değerinde hisse sattı ve Hopin'de yaklaşık %40 hisseye sahip bulunuyor. Londra’da kayıtlı olmasına karşın Hopin firmasının merkez bir ofisi bulunmuyor. Boufarhat, en son bağış toplama turunu kutlamak için yayınladığı bir blog yazısında, tamamen uzaktan çalışmayla yürüttüğü işgücünü sürdürmek istediğini söyledi. Milyarder ayrıca dünyanın bir daha asla pandemiden önceki gibi olmayacağına inandığını da belirtiyor.

Boufarhat açıklamasında, “Geleceğimiz, insanların nerede olurlarsa olsunlar kendileri için önemli olan deneyimlere katılabilecekleri bir gelecek olacak. Başka bir deyişle, Hopin'in ilk vizyonuna uygun bir geleceği göreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Aramco'dan 25 milyar dolarlık anlaşma

 

Borsalara yeni rekorları yüksek teknoloji getirecek

 

Borsalarda teknoloji devlerini yok edecek tehditler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)