BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatHastaların yüzde 68'inden Remdesivir'li tedaviye olumlu yanıt----

Hastaların yüzde 68'inden Remdesivir'li tedaviye olumlu yanıt

Hastaların yüzde 68'inden Remdesivir'li tedaviye olumlu yanıt
12 Nisan 2020 - 08:09 www.finansgundem.com

Korona virüs ile mücadelede dünya çapında yapılan klinik testlere göre, antiviral ilaç "Remdesivir" verilen ağır Kovid-19 hastalarının yüzde 68'i tedaviye olumlu yanıt verdi.

Yeni İngilizce Tıp Dergisi'nde yayınlanan çalışmanın sonuçlarına göre, ABD, İtalya, Fransa, Avusturya, İspanya, Hollanda, Almanya, Japonya ve Kanada'daki toplam 53 ağır hastadan 36'sı bu tedavi sayesinde iyileşme yoluna girdi.

Testlerde, suni solunum cihazına bağlı 30 hastadan 17'sinin durumu düzeldi. Bu süreçte tedaviye cevap vermeyen 7 hasta da hayatını kaybetti.

Fakat bilim insanları, Fransa'daki klorokinin testinde olduğu gibi, bu klinik araştırmada da kontrol grubunun olmadığına dikkat çekti. Yani Remdesivir'in Kovid-19 hastalarına yardımcı olup olamayacağını daha iyi belirlemek için randomize ve plasebo kontrollü testlerin yapılması gerekiyor.

Birçok uzman tarafından Kovid-19 için en umut verici antiviral olarak kabul edilen ilacın laboratuvar sonuçları korona virüse karşı etkili olduğunu ortaya koydu. Kuzey İtalya ve Çin'de hastanelerinde de kullanıldı.

Gelecek haftalarda Remdesivir ile yapılan yeni testler ile daha kapsamlı sonuçlara ulaşılması bekleniyor.

Fransa'da sıtma ilacı hastaların yüzde 91,7'sini iyileştirdi

Fransız basınında yer alan haberlerde, Marsilya'daki Akdeniz Enfeksiyon Enstitüsü Genel Direktörü Prof. Dr. Didier Raoult'un yaptığı son çalışmada, sıtma tedavisinde başvurulan klorokinin ilacının virüsü taşıyan bin 61 kişide kullanıldığı kaydedildi.

Bu kişilerin yüzde 91,7'si 10 gün içinde hastalığı atlattı, 74-95 yaşlarındaki hastaların yüzde 0,5'i hayatını kaybetti.

Ülkede Kovid-19 tedavisinde klorokinin kullanımını savunan doktor olarak bilinen Dr. Raoult, 9 Nisan'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmüştü.

Fransa'da Başbakanlık Kararnamesiyle klorokinin Kovid-19 tedavisinde kullanılmasına izin verilmişti.

Fransa'da "klorokin" mucizesi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)