BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHarvard ve MIT, Trump'ın kararına karşı dava açtı----

Harvard ve MIT, Trump'ın kararına karşı dava açtı

Harvard ve MIT, Trump'ın kararına karşı dava açtı
08 Temmuz 2020 - 20:35 www.finansgundem.com

En prestijli üniversitelerden Harvard ve Massacchusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Trump yönetiminin sonbaharda online eğitim yapacak üniversitelerin yabancı öğrencilere yönelik vize yasağı kararının iptali için dava açtı

Donald Trump'ın başkanlığındaki ABD yönetiminin uzaktan online eğitime geçen üniversitelerin yabancı öğrencilerine yönelik vize yasağı kararı, üniversiteleri harekete geçirdi. 

En prestijli üniversitelerden Harvard ve Massacchusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Trump yönetiminin sonbaharda online eğitim yapacak üniversitelerin yabancı öğrencilerine yönelik vize yasağının iptali için dava açtı.

Sorumsuzluğu ve umursamazlığı zalimliğinden daha vahim'

Kovid-19 salgını nedeniyle kapatılan okulların sonbaharda yeniden açılmasında ısrar eden Başkan Donald Trump'ın sonbahar döneminde tamamen online eğitime geçecek üniversitelerde okuyan yabancı uyruklu öğrencilere yönelik ya yüz yüze eğitim veren başka bir üniversiteye geçme ya da ülkeyi terk etme şartını getirmesinin ardından Harvard ve MIT’den karşı atak geldi.

Harvard Üniversitesi Rektörü Lawrence Bacow, Trump yönetiminin kararınını "Sorumsuzluğu ve umursamazlığı zalimliğinden bile daha vahim" diyerek eleştirdi.

Trump'tan yüz yüze eğitime geri dönüş için baskı

Rektörü Bacow, 'Trump yönetiminin okullara yüz yüze eğitime geçilmesi konusunda baskı uygulamak için böyle bir adım attığını' söyledi.

Zira Trump dün Harvard'ın tüm dersleri online verme kararına ateş püskürüp 'saçma' tepkisini verdi, eğitimin sonbaharda normale dönmesi gerektiğinde ısrar etti. Bugün de attığı tweette kapılarını normal eğitime yeniden açmayacak okulların 'devlet fonlarını kesmekle' tehdit etti.

'ABD'deki tüm yüksek eğitimi kaosa sürüklüyor'

MIT ve Harvard, bugün Boston Federal Mahkemesi'ne yaptıkları başvuruda, Trump yönetiminin bu kararına hem geçici durdurma hem de kalıcı iptal talep etti.

Başvuruda, kararın 'Harvard ve MIT'nin yanısıra ABD'deki tüm yüksek eğitimi kaosa sürüklediği'  dile getirildi. Kararın 'öğrencilerin, fakültelerle üniversitelerin çalışanlarının, yerel toplulukların sağlığını dikkate almadığı' gibi 'ABD'deki yüz binlerce uluslararası öğrenciyi seçeneksiz ve çaresiz bıraktığına' dikkat çekildi.

'Yasadışı karar'

Bacow "Kamunun zararına kötü bir karar oluşturduğuna ve yasadışı olduğuna inanıyoruz" dedi. 

Kararda ne var?

ABD Sınır ve Gümrük Muhafaza Birimi (ICE), pazartesi günü yaptığı açıklamada, tamamen internet üzerinden eğitime geçen üniversitelerde okumaya hak kazanan öğrencilere yeni vize verilmeyeceğini, halihazırda ABD'de bulunan öğrencilerin de ülkeyi terk etmeleri gerektiğini duyurdu.

Açıklamada, öğrencilerin yasal statülerinin korunması için bu öğrencilerin kısmen ya da tamamen yüz yüze eğitim veren diğer üniversitelere geçiş yapmaları gerektiği belirtildi.

Ama hem online hem de yüz yüze eğitim yapacak üniversitelerde okuyan yabancı öğrencilerin de yalnızca 1 ders ya da 3 kredi alma hakkı bulunacak.

Online eğitime geçen üniversitelerin yabancı öğrencileri, ücretlerin tamamını ödeyip uzaktan eğitime kendi ülkelerinden devam edebilecek. 

Trump yönetimi yabancı öğrencilere kapıyı gösterdi

Harvard: Gelecek yıl tüm dersler internetten yapılacak

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)