BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHarvard profesöründen 'süper varyant' uyarısı!----

Harvard profesöründen 'süper varyant' uyarısı!

Harvard profesöründen 'süper varyant' uyarısı!
04 Şubat 2022 - 15:55 www.finansgundem.com

Korona virüs dünyanın bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor. Omikron'dan bile daha bulaşıcı olduğu ortaya çıkan BA.2 ile ilgili Harvard profesörü William Haseltine önemli açıklamalarda bulundu.


Harvard'da görev alan profesör William Haseltine BA.2'nin süper varyant olduğu iddiasını ortaya attı. Haseltine bu iddiasına kanıt olarak BA.2'nin en hızlı yayılan Kovid-19 türü olmasını gösterdi.

Hürriyet'teki habere göre; Haseltine, BA.2'nin Wuhan versiyonuna kıyasla en az 7.5 kat daha bulaşıcı olduğunu belirtti. Forbes için bir yazı kaleme alan ABD'li bilim insanı şu ifadeleri kullandı; 'Bazı hızlı hesaplamalardan sonra BA.2, orijinal Wuhan versiyonundan en az yedi buçuk kat daha bulaşıcı. Bu da şimdiye kadar tanımlanmış en bulaşıcı hastalıklarla eşit.'

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ (DSÖ) NE DİYOR?

Omikron'dan daha bulaşıcı olduğu belirtilen BA.2 yayılmaya devam ediyor. DSÖ adına açıklamalarda bulunan Dr. Boris Pavlin şu ifadelere yer vermişti;

'BA.2'nin şu anda solladığı diğer ülkelere baktığımızda, hastaneye yatışlarda beklenenden daha yüksek artışlar görmüyoruz.'

Palvin bu sonuca BA.2 alt varyant vakalarının BA.1'i geçtiği ilk ülke olan Danimarka'dan gelen veriler ışında vardıklarının altını çizmişti.

KÖKENİ BİLİNMİYOR

DSÖ, BA.2 ve BA.3'ü Omikron'un yeni alt varyantları olarak kaydetti. BA.2'nin ilk olarak nerede ortaya çıktığı bilinmiyor. Ancak şimdiye kadar, onlarca ülkede BA.2'ye rastlandı. BA.3 için ise vaka oranlarının düşük seyrettiği belirtiliyor.

70 KAT DAHA HIZLI

Öte yandan Omikron ve Delta'ya karşılaştıran bilim insanları Omikron'un hava yollarında Delta'dan 70 kat daha hızlı çoğaldığını belirlemişti.

Hong Kong Üniversitesi'nde yapılan araştırmada yeni varyantın akciğerlerde Delta'ya kıyasla 10 kat daha yavaş çoğaldığı bilgisine ulaşıldı.

Yeni varyantın bronş ve akciğer dokusunda ne kadar hızlı çoğaldığını inceleyen bilim insanları bu sonuçların Omikron'un neden çok bulaşıcı ancak daha hafif bir hastalığa neden olduğunu açıkladığı görüşünde.

DSÖ'den endişelendiren 'Omikron' açıklaması: Kaçış yok!

 

DSÖ'den flaş BA.2 açıklaması: Hastaneye yatışlarda...

 

Oxford açıkladı: İşte korona aşısındaki en şanssız grup!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)