BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHarry Potter’da Seçmen Şapka’yı seslendiren Leslie Philips öldü----

Harry Potter’da Seçmen Şapka’yı seslendiren Leslie Philips öldü

Harry Potter’da Seçmen Şapka’yı seslendiren Leslie Philips öldü
09 Kasım 2022 - 11:31 www.finansgundem.com

Ünlü oyuncu Leslie Philips dün hayatını kaybetti. Herkes onu Harry Potter'deki seslendirmesi ile hatırlıyor.

Harry Potter serisinde Sçmen Şapka’yı seslendiren ve daha pek çok başarılı yapımda rol alan İngiliz aktör Leslie Phillips öldü. Phillips’in menajeri Jonathan Lloyd, BBC’ye 98 yaşındaki sanatçı ve İkinci Dünya Savaşı gazisinin pazartesi günü uykusunda huzur içinde öldüğünü doğruladı.

Philips, büyücülük dünyasına girmeden önce de kariyeri boyunca filmlerde ve televizyonda 170’ten fazla yapımda rol aldı.

1924’te İngiltere, Tottenham’da doğan Phillips’in babası 10 yaşındayken öldükten sonra, oyuncunun ailesi küçük evlerini sattı ve mali sıkıntılarla boğuştu.

Phillips, 2009’da The Guardian’a çocukluğunda oyunculuğa nasıl başladığını şu sözlerle anlatıyor: “Okulda oyun oynadığım için annem Cecelia, Italia Conti sahne okulundaki seçmelere katılmam için bir reklamı yanıtladı.”

Ancak Philips’in kariyeri gerçekten 1940’larda ve 50’lerde, Michael Powell ve Emeric Pressburger’in The Red Shoes gibi başyapıtlarda küçük roller aldığında başladı.

80’lerde Sydney Pollack’in Out Of Africa ve Steven Spielberg’in Empire Of The Sun filmlerinde yardımcı rollerle daha ciddi filmlere yöneldi. Ayrıca Peter O’Toole karşısında King Ralph; Anthony Hopkins’in ilk yönetmenlik denemesi olan August’ta (1996), Bruce Willis’in başrolde olduğu Çakal’da (The Jackal), Saving Grace, Lara Croft: Tomb Raider ve Color Me Kubrick (2005) gibi yapımlarda yer aldı.

Eşi Zara Phillips, eşinin ölümü üzerine şunları yazdı: “Harika bir koca kaybettim ve halk gerçekten harika bir şovmen kaybetti. O ulusal hazineydi. İnsanlar onu sevdi.”

 

Hol kampında 79 çocuk öldü

 

Ünlü rapçi öldürüldü!

 

Çin'de karantinada yaşayan kadın 12. kattan düşerek öldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)