BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Harris: Ukrayna'da akılalmaz boyutlarda vahşet yaşanıyor----

Harris: Ukrayna'da akılalmaz boyutlarda vahşet yaşanıyor

 Harris: Ukrayna'da akılalmaz boyutlarda vahşet yaşanıyor
10 Mart 2022 - 16:55 www.finansgundem.com

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Rusya'nın saldırılarının sürdüğü Ukrayna'da "akılalmaz boyutlarda vahşet yaşandığını" söyledi.


Polonya ziyaretinde ülkenin Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile bir araya gelen Harris, ortak basın toplantısında Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi.

Harris, Polonya'nın Ukraynalı sığınmacılara yönelik misafirperverliğini takdirle karşıladığını belirterek "Tüm dünya Polonya'yı izliyor ve buradaki olağanüstü cömertlikle hoşgörüye tanıklık ediyor" dedi.

Ukrayna'da hastaneler ve sivil yerleşim alanlarına yönelik saldırılara tepki gösteren Harris, "Son 24 saattir akılalmaz boyutlarda vahşet yaşandığını gördük. Özellikle bir hastanede hamile kadınların, yersiz ve haksız saldırılardan ötürü tahliye edildiğine tanıklık ettik" diye konuştu.

Harris, Polonya ziyaretinin iki ülke arasındaki ittifakın önemine dikkati çekmeyi amaçladığını vurgulayarak "An itibarıyla NATO ittifakının birtakım yol gösterici ilkeleri tehlikededir ve bu durumda Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ile egemenliğini savunmak büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

'Bu saldırılar uluslararası soruşturmaya tabi tutulmalı'

NATO'nun her bir karış toprağını savunacaklarını yineleyen Harris, bu kapsamda "Polonya'ya 4 bin 700 ek ABD askeri sevk edildiği ve Patriot savunma sistemlerinin Polonya'ya kurulduğu" bilgisini paylaştı.

Harris, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını, güçlü bir ülkenin bir başka ülkenin egemenlik hakkını ihlal etmesi olarak niteledi ve "bu saldırıların uluslararası soruşturmaya tabi tutulması gerektiğini" vurguladı.

Ukrayna'da Rusya'nın saldırılarından etkilenen siviller için ABD'nin insani yardımlarının süreceğini belirten Harris, Joe Biden yönetiminin insani yardım kapsamında ek 50 milyon dolar nakit yardımında bulunacağını duyurdu.

Duda: "1,5 milyona yakın sığınmacıyı ağırladık"

Polonya Cumhurbaşkanı Duda ise Harris'in ülkeye ziyaretinin, Avrupa'nın güvenliğine dair ABD'nin kararlılığının göstergesi olduğunu ifade etti.

Polonya'nın bugüne kadar 1,5 milyona yakın Ukraynalı sığınmacıyı ağırladığı bilgisini veren Duda, "Bu insanların hiçbiri mülteci kamplarına yerleştirilmedi. Ya Polonyalı aileler tarafından kabul edildiler ya da otellerde ağırlandılar" dedi.

"Rusya'nın saldırıları barbarca bir eylemdir"

Duda, "Rusya'nın saldırılarının soykırımı andırdığını" belirterek "Hamile kadınların ve çocukların kaldığı hastaneler bombalanıyor ve hiçbir askeri teçhizatın olmadığı iskan alanlarına saldırılar düzenleniyorsa bu, barbarca bir eylemdir" değerlendirmesinde bulundu.

Bu süreçte Rusya'ya yönelik yaptırımların önemine dikkati çeken Duda, "ABD bu yaptırımların öncüsüdür ve şimdiye kadarki yaptırımlar işe yaramaktadır" diye konuştu.

Polonya ziyareti kapsamında ülkenin Başbakanı Mateusz Morawiecki ile de görüşen Harris, aynı zamanda ülkede bulunan Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile de bir araya gelecek.

Zelenskiy: Hiçbir zaman köle olmadık, olmayacağız

 

Rusya’dan ayrılan şirketlerin varlıklarına el konulacak

 

Bakan Çavuşoğlu'ndan üçlü zirveye dair açıklamalar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)