BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHarris: Hedef daha iyi bir ekonomi----

Harris: Hedef daha iyi bir ekonomi

Harris: Hedef daha iyi bir ekonomi
05 Nisan 2021 - 08:00 www.finansgundem.com

ABD’yi yöneten isim olarak bilinen Harris, daha iyi bir ekonomi inşa etmek için çalıştıklarını söyledi

Pandemi sürecinde en fazla can kaybına uğrayan ülkelerden biri olan ABD’de seçim süreci ve kısıtlamalar ekonomide önemli kayıpların yaşanmasına neden oldu. Yeni hükümetin ilk icraatı 1.9 trilyon dolarlık destek paketini onaylatmak oldu. Ardından altyapı yatırımları için 23 trilyon dolarlık ek paket açıklandı. Üst üste gelen paket açıklamaları işsizler cephesinde olumlu karşılanırken bazı çevrelere eleştirmeye başladı. Zenginlere ek vergi de getirecek yeni paketin ABD ekonomisindeki toparlanamaya destek olması bekleniyor. 

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Başkan Biden'in açıkladığı ekonomik toparlanma paketini savundu.

Başkan Biden'in açıkladığı paketin amacının işleri pandemiden önce olduğu hale geri getirmek olmadığını ifade eden Harris, "Aklımızda böyle bir amaç yok. Biz ülkemizi önceden olduğundan daha iyi inşa etmeliyiz" diye konuştu.
Başkan Biden geçtiğimiz Çarşamba günü 1,3 trilyon doları altyapı projelerini gidecek 2,25 trilyon dolar büyüklüğünde ekonomik toparlanma planı açıklamıştı.

19 MİLYON KİŞİYE İŞ YARATACAK

ABD Başkanı Joe Biden, bu hafta açıkladığı kapsamlı altyapı teklifinin ABD ekonomisinin salgından çıkan yörüngesini daha da güçlendirmek için 19 milyon iş yaratacağını söyledi. 
 Biden Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Bağımsız analiz, bu planı kabul edersek ekonominin 19 milyon iş yaratacağını gösteriyor. İyi işler, mavi yakalı işler, iyi ödeme yapan işler." dedi.
Öneri, yeni sendikal işlere vurgu yapıyor ve sendikalaşmayı kolaylaştırıyor. Aynı zamanda, yeni bir Sivil İklim Gücü, uygun fiyatlı konut inşaatı ve terk edilmiş madenleri veya eski petrol kuyularını temizleme çabaları gibi programlar yoluyla istihdam yaratmayı hedefliyor.

Florida'da acil durum ilan edildi

 

Vergi artışı öngören teklife şirketlerden itiraz

 

ABD'lilerin olası Ukrayna savaşında korktuğu 5 Rus silahı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)