BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHarker: Tahvil alımlarını azaltmayı düşünme zamanı----

Harker: Tahvil alımlarını azaltmayı düşünme zamanı

Harker: Tahvil alımlarını azaltmayı düşünme zamanı
03 Haziran 2021 - 07:54 www.finansgundem.com

Philedelphia FED Başkanı Harker, tahvil alımlarının azaltılması konusunda düşünmeye yakın zamanda başlanabileceğini söyledi

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, FED'in ekonomiye korona virüs salgınını netkilerinden toparlanmasını devam ettirmesi için sağladığı teşviklerin azaltılmasını düşünmeye hazır hale gelmekte olduklarını söyledi.

Harker, "Federal fon faizini uzun süre için düşük tutmayı planlıyoruz, ancak aylık 120 milyar dolar tutarındaki Hazine tahvili ve mortagage destekli menkul kıymet alımımızın azalma konusunda düşünmeye başlamanın zamanı geliyor olabilir" diye konuştu.

Tahvil alımını yavaşlatmaya başlamanın aniden atılacak bir adım olmayacağını belirten Harker, tahvil alımları azaltılmaya başlandığında bunun yavaş şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Harker, "Ekonomiye desteği, ekonomide güçlenme devam ederken, dikkatli ve düzenli bir şekilde kaldıracağız" dedi.

Konuşmasında, enflasyonun kontrolden çıkmakta olduğuna dair bir işaret grömediğini de belirten Harker, "Daha fazla insan işlerine döndükçe gelecek birkaz ayda ABD'de ücretler dengelenecektir ve arz sıkıntılarının yol açtığı fiyat artışları büyük olasılıkla geçici" diye konuştu.

Enflasyonun Fed'in hedeflerinin üzerine çıkması halinde bununla başa çıkacak araçlara sahip olduklarını vurgulayan Harker, +dedi.

Philadelphia Fed Başkanı Harker bu yıl FOMC'nin oy verme hakkı olan bir üyesi değil.

Lagarde'dan desteğe devam sinyali

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)