BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHarbiye'ye saldırdı, Ankara'da parçalandı----

Harbiye'ye saldırdı, Ankara'da parçalandı

Harbiye'ye saldırdı, Ankara'da parçalandı
01 Şubat 2013 - 13:28 www.finansgundem.com

ABD Büyükelçiliği'ne 'canlı bomba' saldırısı. Patlamada iki kişi öldü. Saldırganın kimliği belli oldu

Olay, ABD elçiliğinin Paris Caddesi'ndeki iki nolu nizamiye giriş kapısında meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle nöbetçi kulübesi yıkıldı. İlk alınan bilgilere göre Olayda iki kişinin öldüğü birinin canlı bomba olduğu ifade edildi.  Saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisi 46 yaşındaki Mustafa Akarsu'nun Haziran'da ABD'ye yerleşmek için hazırlıklar yaptığı öğrenildi. Patlama sonrası ceset parçaları çevredeki ağaçların ve otomobillerin üzerine kadar yayıldı.
Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.  Ankara Emniyet Müdürü de olay yerine gitti. İkinci patlama şüphesiyle bölge güvenlik kordonu altına alınırken, binadan biri kadın iki yaralı dışarı çıkarıldı. Ağır yaralı kadının bir iş için büyükelçilikte olduğu personel olmadığı kaydedildi.
 
ANKARA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ABD Büyükelçiliği önündeki patlamada canlı bombayla birlikte iki kişinin hayatını kaybettiğini, bir de yaralı olduğunu ifade etti.
Ankara Valisi Yüksel, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği kapısında meydana gelen patlamada canlı bomba ile birlikte toplam iki kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önündeki patlama sonrasında olay yerinde incelemelerde bulunan Yüksel, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardione ile birlikte basına bilgi verdi. Canlı bombayla birlikte toplam 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Yüksel, olayda yaralanan bir kişinin de iş takibi için olay yerinde bulunan bir kadın olduğunu, yaralı kadının Numune Hastanesi’nde tedavi altına alındığını belirtti. Olaya ilişkin çalışmaların sürdüğünü ifade eden Yüksel, olayın Büyükelçiliğin alanı içinde, nizamiye içinde gerçekleştiğini kaydetti.
Yüksel, hasar tespit çalışmalarını sürdürüldüğünü incelemenin tamamlanmasından sonra daha net açıklama yapabileceğini söyledi. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün tüm teknik ekiplerinin ABD Büyükelçiliği’nde çalışma yaptığını kaydeden Yüksel, canlı bombanın üzerindeki mühimmatı patlatması sonucu alanda yıkıntılar oluştuğunu, güvenlik güçlerinin bu yıkıntılarda incelemelerde bulunduğunu ifade etti. Yüksel, canlı bomba dışında ikinci kişinin Büyükelçilikte çalışan bir personel olduğu bilgisini verdi.
SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Ankara'da Amerika Büyükelçiliği önünde meydana gelen patlamayla ilgili son dakika gelişmesi...
Kendini patlatan canlı bombanın kimliği belirlendi. Alınan bilgilere göre, canlı bomba 30 yaşlarında DHKP- C üyesi Ecevit Şanlı...
DHKPC'li canlı bomba Ecevit Şanlı 1997'de de İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Harbiye orduevine yönelik lav silahıyla saldırı düzenlediği ortaya çıktı
İçişleri Bakanı Muammer Güler olayla ilgili şu bilgileri verdi: "Canlı bomba Ecevit Şanlı isimli bir Türk.DHKP-C üyesi.2 No'lu nizamiye dediğimiz yerde patlama oluyor. 3 tane güvenlik görevlimiz var orada.
Ölen güvenlik görevlisi 1966 doğumlu, ismi Mustafa Akarsu
Gazeteci Didem Tuncay ağır yaralı. Bir diğer yaralı ayakta tedavi edildi.
ABD büyükelçiliğinin son derece yüksek bir güvenlik duvarı var.
Bir şahsın içeriye girmesi mümkün değil.
Tam kapının ağzında güvenlik görevlisi onu karşılamak istediği an canlı bomba kendini patlatıyor
Daha sonra görüntü kesiliyor"
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)