BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaHaram para nerelere harcanır?----

Haram para nerelere harcanır?

Haram para nerelere harcanır?
03 Aralık 2010 - 08:50 www.finansgundem.com

'Elimde bir miktar haram yollardan kazanılmış para var. Bu parayı hayır istikametinde kullanmak istiyorum. Ne tavsiye edersiniz?'

Soru: "Elimde bir miktar haram yollardan kazanılmış para var. Bu parayı hayır istikametinde kullanmak istiyorum. Ne tavsiye edersiniz?" Rumuz: Black

Kıymetli okur! Dinimiz, yüce Allah'a nasıl ibadet edileceğini belirlediği gibi, insanın fizikî varlığının devamı için gerekli olan dünya nimetlerinden yararlanmanın ölçülerini de koymuştur. Vahiy ve sünnete dolayısıyla dine uygun olan kazanç "helâl", "temiz (tîb)" sayılırken bu ölçülere uymayan kazanç da "haram", "mekruh" veya "çirkin (habîs)" kazanç adını almıştır.

Duaların kabulü ve Allah'a kulluğun genelleşmesi "helâl kazanç"la yakından ilgilidir. Gözyaşlarıyla dua eden ancak kazancı haram olan bir kul için, Peygamberimiz (sallallahu aleyhi vesellem)'in buyurduğu; "yediği haram, giydiği haram, duası nasıl kabul olunur?" hadisi, bu gerçeği bütün açıklığıyla ifade eder.

Dinimiz, Müslümanların meşru işlerle uğraşmalarını ve geçimlerini helal yollardan temin etmelerini emreder. 

Ali İhsan Er / BUGÜN

Haram kazanç, kendisini elinde bulunduranın malı olmadığı ve haram olduğu için sadaka, zekât verilmez. "Allah (celle celaluhu) güzeldir, paktır, ancak temiz olan şeyleri kabul eder" hadisi gereğince bu paralardan hayır niyetiyle herhangi bir hayırda bulunulması caiz değildir.

Caiz olmamanın da ötesinde hayır niyetiyle haram paradan harcayanların günah kazanacakları dahi söylenmiştir. Dolayısıyla haram parayla yapılan bağışlarla camiler, vakıflar ve dernek türünden şahs-ı maneviyi temsil eden kurumlar kirletilmemelidir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmetim01 Haziran 2012 16:04

    banka maaş promosyonu dağıttı. bu parayı kullanmak doğru değil anladık. bankada da bırakmak doğru değil çünkü adam faiz havuzuna devam ediyor. peki elimizdeki bu parayı ne yapacağız. buna fetvanız nedir?

  • hure wanabe03 Aralık 2010 12:33

    yahu bi de nereye kullanılabileceğini söyleseydiniz ya. adamın sorunu çözülürdü.