BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriHANGİ GENEL MÜDÜR ANTİKA'NIN SINIF ARKADAŞI----

HANGİ GENEL MÜDÜR ANTİKA'NIN SINIF ARKADAŞI

HANGİ GENEL MÜDÜR ANTİKA'NIN SINIF ARKADAŞI
09 Ocak 2009 - 14:31 www.finansgundem.com

Bir bankanın genel müdürü Türkiye’de en uzun süre genel müdürlük koltuğunda oturan HSBC Bank Genel Müdürü Piraye Antika’nın hem ortaokuldan hem de üniversiteden sınıf arkadaşı. Kim bu genel müdür, hangi okullarda Antika ile aynı sırayı paylaştılar.

Bir bankanın genel müdürü Türkiye’de en uzun süre genel müdürlük koltuğunda oturan HSBC Bank Genel Müdürü Piraye Antika’nın hem ortaokuldan hem de üniversiteden sınıf arkadaşı. Kim bu genel müdür? Hangi okullarda Antika ile aynı sırayı paylaştılar? İki arkadaş. Aynı üniversitenin aynı bölümünde okudular. Aynı üniversitenin aynı bölümünde okumakla kalmadılar, aynı sınıfta aynı sıraları paylaştılar. Üstelik bu sınıf arkadaşlığı ortaokula kadar gidiyor. Ortakoluda da aynı sıralarda oturdular. Bugün ikisi da Türkiye’nin önemli bankalarında genel müdürlük yapıyor. Biri HSBC Bank Genel Müdürü Piraye Antika, diğeri ise Tekstilbank Genel Müdürü Çim Güzelaydınlı. İkisi de Notredame De Sion Lisesi mezunu. Aynı lisenin ortaokulunda okudular. Daha sonra ikisi de Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdiler. Otaokuldaki arkadaşlıkları ünivirsitede de sürdü. Aynı bölümde aynı sıraları paylaştılar. Şimdi ise ikisi de bankacı. 1960 İstanbul doğumlu olan Güzelaydınlı, Notredame De Sion Lisesi mezunu. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra aynı bölümde yüksek lisans yaptı. İş hayatına 1987 yılında Arthur Andersen’de atıldı. 1990 yılında Aktif Finans Factoring’e Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak geçti. GSD Holding’le tanışması da Aktif Finans çatısı altında oldu. Buranın ardından yine GSD Grubu’nun ortak olduğu Tekstilbank’da genel müdür yardımcılığı yaptı. Bu görevde altı ay kaldı. Ardından 1994 yılının başında da Tekstilbank’ın sahibi olduğu Tekstil Factoring’in başına geçti. Yaklaşık sekiz yıl bu görevini yürüttükten sonra Tekstilbank’ın genel müdürlük koltuğuna oturdu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)