BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHangi bankaların kar artırması bekleniyor?----

Hangi bankaların kar artırması bekleniyor?

Hangi bankaların kar artırması bekleniyor?
16 Temmuz 2014 - 10:08 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Yatırım, Halkbank için tavsiyesini 'TUT'a çekti

Yapı Kredi Yatırım, ( www.ykyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda, 6 bankanın hedef fiyatında değişikliğe giderken, Halkbank için tavsiyesini 'Endeksin Üzerinde Getiri'den 'Endekse Paralel Getiri'ye çektiklerini belirtti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Marjlarda baskı devam, Halkbank’ı TUT’a çekiyoruz

Halkbank için tavsiyemizi Endeksin Üzerindeden Endekse Eşit’e revize ediyoruz. Halkbank’ın 2014 sonundan beri kredilerini %37 ile özel bankaların büyümesi olan %29’un üzerinde büyütmüş olması ve bu büyümenin yoğunkukla KOBİ ve teminatsız tüketici kredileri gibi takibe dönüşüm riski önemli olabilecek taraflarda olması bir risk. Aynı zamanda Halkbank’ın kaldıraç oranı 10x ile sektörün 8.5x olan ortalamasının üzerine çıktı. Halkbank’ın özel karşılıklarının takipteki kredileri karşılama oranı %77 ile sector seviyesine geldi, ve yakın gelecekte bu rasyoyu düşürerek karı desteklemek mümkün olmayacak

Takip listemizdeki bankalar için karlarda geçen çeyreğe göre %1 artış, yıllık
bazda 15% düşüş bekliyoruz. Bankalar arasından sadece TSKB ve Albaraka
Türk
’ün yıllık bazda karını arttırabileceklerini düşünüyoruz. (%18 ve %17 oranında)
Geçen çeyreğe göre ise TSKB’nin (16% artış), Akbank’ın (10%) ve İş Bankası’nın
(%6) karını arttırmasını bekliyoruz.

Net faiz marjları sabit, fakat takibe dönüşüm provizyonunu düşersek düzelme görülüyor. Takip listemizdeki büyük 5 banka için 2Ç net faiz marjını %3.5 ile geçen çeyrek ile aynı tahmin ediyoruz. Fakat bu çeyrekde daha az olmasını beklediğimiz karşılık tutarını düştüğümüzde çeyreksek olarak 23 baz puan bir yükseliş hesaplıyoruz. Fakat yıllık bazda baktığımızda net Faiz marjının geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre 71 baz puan düşeceğini öngörüyoruz.

Kredi-mevduat spredini %4.2 olarak öngörüyoruz bu da çeyreksel bazda sabit, yıllık bazda ise 110 baz puan düşüşe işaret ediyor. Bu düşüşün en belirgin kamu bankalarında görülmesini bekliyoruz: TL fonlamasına daha çok dayandıkları için Vakifbank ve Halkbank için 204 ve 185 baz puan düşüş hesaplıyoruz.

Büyük 5 banka için 9.9x ve 8.0x 2014T ve 2015T F/K ve 1.2x ve 1.1x F/DD hesaplıyoruz. En beğendiğimiz Banka 1.0x ve 0.9x F/DD uygun çarpanları ile İş Bankası. Özel bankaları kamu bankalarına tercih ediyoruz, fakat Vakifbank için tavsiyemizi 0.9x ve 0.8x ile uygun görünün F/DD rasyoları ve yakın dönemde beklediğimiz sorunlu kredi tahsilatları sebebiyle Endeksin Üzerinde olarak tutuyoruz.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)