BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHangi banka TANAP'a göz koydu----

Hangi banka TANAP'a göz koydu

Hangi banka TANAP'a göz koydu
18 Mart 2015 - 14:46 www.finansgundem.com

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Enerji Direktörü Puliti,"Banka olarak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'na yatırım yapmak istiyoruz" dedi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Enerji Direktörü Riccardo Puliti, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'na (TANAP) yatırım yapmak istediklerini ifade ederek, hissedarlardan böyle bir talep geldiği taktirde finansal destek sağlayabileceklerini söyledi.

Puliti yaptığı açıklamada, Güney Gaz Koridoru'nu oluşturan boru hatlarından Şah Deniz, Trans Adriyatik Boru Hattı ve Bulgaristan-Yunanistan arasındaki bağlantı hattına 800 milyon avroya varan destek sağladıklarını anlattı.

Güney Gaz Koridoru'nun AB Enerji Birliği'nin gaz tedarikçilerini ve yollarını çeşitlendirme amaçlarına hizmet ettiğini belirten Puliti, şöyle konuştu:

"Enerji Birliği hem gaz rotasını hem de tedarikçilerini çeşitlendirme amacıyla hareket ediyor. Bu, değişik kaynaklar, boru hatları ve ülkeler arası ara bağlantılar ile olabilir. Hazar Bölgesi'ndeki ülkelerin gazı bu boru hatlarıyla Avrupa'ya taşınacak. Türkiye üretici ülke Azerbaycan ve tüketici taraf Avrupa arasında bir geçiş oluşturacak. Güney Gaz Koridoru bu anlamda, Türkiye'nin enerji merkezi olma iddiasını daha da ileriye taşıyacak bir proje."

3 bin 500 kilometrelik Güney Gaz Koridoru'nun 2 bin kilometrelik kısmını oluşturan TANAP'a yatırım yapmak istediklerini dile getiren Puliti, "TANAP'ın hissedarları SOCAR, BOTAŞ ve BP şu anda projeyi özkaynaklarıyla finanse etmek istiyorlar;  fakat banka olarak TANAP'a yatırım yapmak istiyoruz, hissedarlardan böyle bir talep geldiği taktirde finansal destek sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.  

Puliti, Enerji Birliği'ni güçlendirmek için Avrupa'da, Polonya'dan Slovakya ve Ukrayna'ya birçok projeye destek verdiklerini kaydetti. Bu kapsamda Polonya'da 5 milyar metreküplük sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminalini finanse ettiklerini anlatan Puliti, "Slovakya'dan Ukrayna'ya ters akış sağlanmasını destekledik ki böylece tek tedarikçi Rusya olarak kalmasın. Desteklediğimiz projeleri enerji verimliliği ve çeşitliliği kapsamında ele alıyoruz; çünkü proje ne kadar çok verimli ise o kadar az bütçeye mal oluyor" dedi.

Güney Gaz Koridoru üç ayrı boru hattından oluşuyor. Koridorun önemli bir ayağını oluşturan TANAP'ın temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili'nin katılımıyla dün Kars'ın Selimiye ilçesinde atılmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)