BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHamsiye doyamadık----

Hamsiye doyamadık

Hamsiye doyamadık
14 Nisan 2013 - 13:48 www.finansgundem.com

Karadeniz'de bu sezon palamut ve istavrit hem balıkçıların hem de vatandaşın yüzünü güldürdü

Karadeniz'de bu sezon palamut ve istavrit hem balıkçıların hem de dar gelirli vatandaşın yüzünü güldürürken, "sofraların tacı" hamsi ise istenen düzeyde av vermedi.
Trol ve gırgır ağları ile avlanan balıkçılar için 1 Eylül 2012'de başlayan sezon, su ürünleri kaynaklarından ekonomik yararlanmak ve stoklarının korunması amacıyla gece yarısı itibariyle sona erecek.
Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, 2012-2013 av sezonunda palamut avının bol ve bereketli geçtiğini söyledi.
Küçük ve büyük balıkçının en fazla kazanç sağladığı türün palamut olduğunu dile getiren Arslan, "Balıkçıların para kazanmasından ziyade vatandaşlar bolca palamut yedi. Zengini, fakiri herkes nasibini bolca aldı. Bu yıl palamut yüzleri hayli güldürdü. Temennimiz yeni sezonun da böyle bol geçmesi" dedi.
Vatandaş hamsiye doyamadı
Arslan, palamudun aksine hamsi avının istenen düzeyde gerçekleştiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hamsinin bu kadar az avlanacağını tahmin etmiyorduk. Karadeniz'in en lezzetli balık türleri arasında başı çeken, Karadenizlinin vazgeçilmezi hamsi, vatandaşları tatmin etmedi. Hamsinin az olmasının nedenleri arasında palamudun çokluğunu gösterebiliriz. Avlanan hamsi de çok inceydi. Vatandaş bu sezon doya doya hamsi yiyemedi."
Balık stoklarının artırılması amacıyla alınan kararların uygulanmasında sıkıntılar olduğunu öne süren Arslan, "Bu yıl 24 metre kararı çıktı ama bu kurala uyulmadı. Kararlar olumlu ancak yeterli olmuyor. Keşke bu yasaklar daha önce alınsaydı" diye konuştu.
İstavrit beklentilerin üzerinde avlandı
Arslan, son günlerde tezgahlarda en fazla istavritin yer aldığını belirterek, "Bu sezon istavrit avında bir düşüş olmadı, hatta beklenilenin üzerinde avlandı. 15 Nisan'dan itibaren de tezgahlarda olmayacak. Bunu üzülerek söylüyorum. Yeni av sezonuna kadar levrek, somon, çipura gibi balıklar tezgahlarda bulunacak" ifadelerini kullandı.
Giresun'da balık satarak geçimini sağlayan Çağlayan Saka ise vatandaşların palamuttan sonra en fazla tükettiği balığın istavrit olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"Vatandaş bu yıl hamsi yiyemedi, çünkü hamsi çok az ve olanı da inceydi. Böyle olunca istavrit tercih edildi. Vatandaşın bütçesine de uygundu. Kilogramı 5-7 lira arasında satıldı. Yasağın başlamasından sonra tezgahlarda havuzda yetişen balıkların yanı sıra mezgit ve barbunya da olacak. Barbunyanın özellikle mayıstan itibaren tezgahlardaki yerini alması bekleniyor."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)