BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHamas: İsrail'i esir takasına zorlayabilecek güçteyiz----

Hamas: İsrail'i esir takasına zorlayabilecek güçteyiz

Hamas: İsrail'i esir takasına zorlayabilecek güçteyiz
02 Ocak 2022 - 19:50 www.finansgundem.com

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail'i esir takası konusunda bir anlaşmaya zorlayabilecek güçte olduklarını belirtti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail'le muhtemel bir esir takasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Halihazırda Hamas'ın elinde İsrailli 4 esirin olduğuna dikkati çeken Heniyye, "İsrail'in ikna olmaması halinde her yerde bulunan uzantılarımız üzerinden bunu (esir sayısını) artırabiliriz." dedi. İsrail'i esir takası için anlaşmaya zorlayabilecek güçte olduklarını söyleyen Hamas lideri Heniyye, "İsrail'i, Gilboa Hapishanesinden kaçanların da aralarında yer alacağı Filistinli tutukluların takası için anlaşmaya zorlarız" ifadesini kullandı.

Hamas'ın elindeki İsrailliler

Hamas 2014'ten bu yana ikisi asker toplam 4 İsrailliyi elinde tutuyor. Hamas, çoğunluğu işgal altındaki Batı Şeria'dan olan tutuklu Filistinlilerin serbest bırakılması karşılığında İsrailli esirler hakkında bilgi vereceğini belirtiyor.

Sputniknews'in haberine göre Filistinli 6 tutuklu, 6 Eylül 2021'de İsrail'in kuzeyinde yer alan yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesinden tünel kazarak kaçmış ancak söz konusu Filistinlilerin tümü bir süre sonra İsrail güçlerince yakalanmıştı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gilboa Hapishanesinden kaçan tutukluları kapsamayan hiçbir takas anlaşmasına yanaşmayacaklarını duyurmuştu.

Kuveyt’ten vatandaşlarına İngiltere’yi terk etme çağrısı

 

İsrail’de eylül ayından bu yana görülen en yüksek vaka sayısı

 

İsrailli yetkili: Omikron sürü bağışıklığına yol açabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)