BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHalkın Putin'e güveni azalıyor----

Halkın Putin'e güveni azalıyor

Halkın Putin'e güveni azalıyor
02 Şubat 2019 - 09:16 www.finansgundem.com

Rusya vatandaşlarının yarısına yakınının ülkenin gelişme doğrultusunu yanlış bulduğu bildirildi

Yapılan araştırmaya göre toplumun yüzde 45’i Rusya’nın gidişatını doğru bulmuyor. Bu veri, son 12 yılın en yüksek oranı. En son 2006’da iktidara karşı böyle bir eleştirel ruh hali gözlenmişti.

Levada Tsentr araştırma şirketinin verilerine göre, yüzde 45’e karşı yüzde 42 iktidarın çizgisinden ve ülkenin izlediği yoldan memnun. Yani çoktan beri ilk kez memnunniyetsizlerin oranı daha fazla. Ayrıca yüzde 13 de bu konuda net bir cevap vermekte zorlanıyor.

Üstelik memnuniyetsizlik oranının kısa sürede artması da dikkat çekici. 2018’deki benzeri bir ankette yüzde 28 olan bu oranın şimdi yüzde 45’e yükselmesi önemli bir değişim olarak nitelendi.

Putin’in artıları ve eksikleri
 
Levada Tsentr’e göre halkın Putin’le ilgili olumlu görüşleri, daha çok onun Rusya’yı yeniden büyük devlet haline getirmesi, Kuzey Kafkasya’da istikrarı sağlaması, ülkenin dağılmasının önüne geçmesi, ücretlerin artışı gibi konular hakkında. 
 
Olumsuz yaklaşımların odak noktasında ise gelir dağılımındaki adaletsizlik, reform yıllarında kaybedilen hakların bir türlü geri alınamaması, gelirlerin güvence altında düzenli olarak yükselememesi, başta sağlık ve ulaşım olmak üzere bir dizi sektördeki sorunlar var.(Turkrus)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)