BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank'ta GMY görevine Erkan Kilimci atandı----

Halkbank'ta GMY görevine Erkan Kilimci atandı

Halkbank'ta GMY görevine Erkan Kilimci atandı
08 Şubat 2019 - 19:19 www.finansgundem.com

Halkbank'ta Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Erkan Kilimci atandı

Halkbank'ta genel müdür yardımcılığı düzeyinde yeni bir atama yapıldı. Atamayla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamaya göre, Halkbank Yönetim Kurulu, banka bünyesinde Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine daha önce Merkez Bankası üst yönetiminde de yer alan Erkan Kilimci'nin atanmasına karar verdi. Kilimci, BDDK'nın atamayı onaylamasının ardından görevine başlayacak.

Kilimci, Kalkınma Bankası'dan istifa etti

Kalkınma Bankası ise Halkbank'ın ardından KAP'a yaptığı duyuruyla Erkan Kilimci'nin Kalkınma Bankası yönetim kurulu üyeliğinden 8 Şubat 2019 tarihi itibariyle istifa ederek ayrıldığını açıkladı.

Erkan Kilimci kimdir?

1976 yılında doğan Erkan Kilimci, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Muhasebe/Finansman tezsiz yüksek lisans programını tamamladı.

Çalışma hayatına Pamukbank Teftiş Kurulu’nda başlayan Kilimci, banka ve sermaye piyasası kurumlarında çeşitli görevlerde bulundu. Erste Securities İstanbul Menkul Değerler A.Ş.’de Genel Müdür olarak görev yapan Kilimci, 17 Haziran 2013 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasalar Genel Müdürlüğü görevine atanmıştır. Kilimci, 12 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atandı. TCMB Başkan Yardımcılığı görevini 30 Ağustos 2018'e kadar sürdüren Kilimci, yeniden yapılandırılan Kalkınma Bankası yönetiminde yer almak için TCMB'deki görevinden ayrılmıştı.

Kalkınma Bankası'nda yönetim şekillendi

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)