BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank'ın gözü Uzakdoğu'da----

Halkbank'ın gözü Uzakdoğu'da

Halkbank'ın gözü Uzakdoğu'da
18 Ocak 2016 - 22:39 www.finansgundem.com

Halkbank Genel Müdürü Taşkesenlioğlu, imkan buldukları takdirde Uzak Doğu ve Ortadoğu'da bağlantıları genişletme niyetinde olduklarını açıkladı.

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, gelecek dönemde Balkanlar’daki fırsatları değerlendirme ve güçlü bir bölge bankası olma hedefiyle yeni adımlar atacaklarını belirtti. Taşkesenlioğlu, “Gelecek dönemde Balkanlar’daki fırsatları değerlendirme ve güçlü bir bölge bankası olma hedefiyle yeni adımlar atacağız” dedi. Taşkesenlioğlu, imkan buldukları takdirde önce Uzak Doğu’da daha sonra ise Orta Doğu’da temsilcilik ofisleri ile uluslararası bağlantılarını genişletme niyetinde olduklarını da aktardı. 2016 yılında da sektörün en aktif oyuncularından biri olmaya devam edeceklerini vurgulayan Taşkesenlioğlu, “KOBİ bankacılığındaki liderliğimizi sürdürürken, bankacılığın her alanında fark yaratacak ürün ve hizmetler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi. Taşkesenlioğlu, bu yıl hem aktifl erde hem de kredilerde yüzde 16’lık bir büyüme hedefl ediklerini dile getirerek, mevduat büyümesini ise yüzde 17 seviyesinde öngördü.

Balkanlar’da güçlü bir bölge bankası olacak
Taşkesenlioğlu, Halkbank olarak yurt dışında etkinliklerini ve marka değerlerini artırma niyetinde olduklarını, genişleme stratejisi doğrultusunda yakın coğrafyada, sektörünün önemli aktörlerinden biri olmak amacıyla adımlar attıklarını anlattı. Son iki yıl içerisinde Halkbank AD Skopje olarak Makedonya’nın 16 şehrinde şube sayılarının 21’den 34’e, çalışan sayısının da 260’tan 430’a yükseldiğini anımsatan Taşkesenlioğlu, bu dönemde kredilerin 90 milyon eurodan 326 milyon euroya, mevduatların ise 90 milyon eurodan 317 milyon euroya ulaştığı bilgisini paylaştı. 

Taşkesenlioğlu, bu gelişmeler sonucunda, Halkbank AD Skopje’nin 489 milyon euroluk aktif büyüklüğüyle sektörün 5. büyük bankası konumuna geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Geçen yıl içinde Sırbistan’da faaliyet gösteren Cacanska Banka’nın da yüzde 76,76’sını satın aldık ve bankanın adını Halkbank AD Beograd olarak değiştirdik. Bu satın almanın Sırbistan’daki Türk yatırımlarının artmasına ve piyasanın büyümesine katkıda bulunacağına inanıyoruz. Halkbank olarak Türkiye ile Sırbistan arasında bir köprü görevi üstlenmeyi hedefl iyoruz. Bu arada diğer Balkan ülkelerine de ilgimiz devam ediyor. ” Singapur temsilciliği kısa zamanda açılacak Taşkesenlioğlu, Asya Pasifik ve Orta Doğu iş dinamiklerini daha detaylı anlamayı düşündükleri coğrafyalar ve bölge ülkelerine ziyaretlerini artırarak finansal kuruluşlar ve yatırımcılarla yakın olmayı planladıklarını söyledi. Önce Uzak Doğu’da daha sonra ise Orta Doğu’da temsilcilik ofisleri ile uluslararası bağlantılarını genişletme niyetinde olduklarını aktaran Taşkesenlioğlu, “Singapur’da temsilcilik ofisi açılması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Yasal izinlerimiz çıktı” dedi. Taşkesenlioğlu, katılım bankası kurma konusunu ileride yeniden değerlendirmek üzere şu aşamada rafa kaldırdıklarını da sözlerine ekledi.

Türk bankaları elini taşın altını koyma konusunda daha istekli
Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 2001 krizinde kapanma noktasına gelen kamu bankalarının bugün mega projelerin finansmanını kendi kaynaklarıyla sağlayabilecek noktaya geldiğinin altını çizerek, “Zaten kamu bankalarının öncülüğünde olmasaydı, bu projeler bu kadar hızlı hayata geçmezdi. Kanal İstanbul projesinde de yer alacağız” diye konuştu. Son 5 yılda özelleştirme, yap-işlet-devret gibi büyük projelerin finansmanında yabancı ticari bankaların payının çok düşük kaldığını hatırlatan Taşkesenlioğlu: “Yabancı ticari bankalar, çoğunlukla büyük projelere finansman desteği vermek için Türkiye’de ofis açtıklarını iddia ederler. Ancak veriler, bankaların elini taşın altına koyması gerektiğinde Türk bankalarının yapıcı çözümler bulma konusunda çok daha istekli olduğunu gösteriyor”dedi.

17-25 Aralık'ta bankaya vurmaya çalıştılar
Ali Fuat Taşkesenlioğlu, İran’da bankacılık hizmetlerine devam eden tek banka olduklarına dikkati çekerek “Ambargoya aykırı hiçbir işleme aracılık etmedik. Oldukça hassas çalışılıyor. ‘17-25 Aralık darbe sürecinde bankaya o yönüyle vurmaya çalıştılar. Tüm denetim otoriteleri inceledi. Usule aykırı bir işlem bulamadı" yorumunu paylaştı.

Yeni gelen bankalara: Hoş geldiniz
Yerel şartları göz önüne almadığı için beklediğini bulamayan yabancı bankalar olduğunu da kaydeden Taşkesenlioğlu, “Yeni gelen yabancı bankalara ‘hoş geldiniz’ diyorum. Bu piyasada bizimle beraber bankacılık yapacaklarsa Türkiye’nin yerel şartlarını bilerek ve yerel düşünerek başarılı olabilirler” tavsiyesini verdi.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kemal19 Ocak 2016 17:39

    sektörün en aktif oyuncusu olmaya devam edecekmiş :):) çok komik

  • Yakup 19 Ocak 2016 09:11

    Bak ne diyor sayın Genel Müdür, 17-25 aralık sonrası denetimlerde usule aykırı hiçbir şey tespit edilemedi, o halde ne istediler güzelim milli bankamızdan, herkes çullandı herkes, Allah onları ıslah etsin...

  • Sade bankacı19 Ocak 2016 07:02

    Kamu bankaları büyük işler yapıyor. Esnafa yüzde 5 ile kredi veren Halkbank, her türlü övğüyü hak ediyor. Genel Müdür Bey güzel işler yapıyor.

  • EROL19 Ocak 2016 00:18

    Bir yeryüzü bankası olma yolunda gayretlerinizi takdirle karşılıyor, muvaffakiyetiniz için başarılar diliyorum.

  • Rıza Şekerci18 Ocak 2016 23:54

    Halk Banksı İran olayından sonra - zarar yazmaya başlayacaktır..Demedi demeyin