BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank'ın Avrupa'daki şube sayısı 65'i geçti----

Halkbank'ın Avrupa'daki şube sayısı 65'i geçti

Halkbank'ın Avrupa'daki şube sayısı 65'i geçti
14 Mart 2017 - 12:42 www.finansgundem.com

Halkbank, Avrupa'daki şube sayısını 65'e çıkardı.

Uluslararası bankacılık deneyimini Sırbistan ve Makedonya’ya taşıyan Halkbank’ın Avrupa’daki şube sayısı 65’i geçti. Yaygın şube ağıyla bölgedeki gücünü artıran Halkbank’ın Avrupa’daki faaliyetleri Şahan Gökbakar’ın rol aldığı yeni reklam filmine de taşındı.

Beş yıl gibi kısa bir sürede bölgede güçlü bir konuma geldiklerini vurgulayan Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, “Yeni reklam filmimizle Halkbank’ın Avrupa’daki gücünü Türkiye kamuoyuyla da paylaşıyoruz. Bu başarı hepimiz için büyük bir gurur kaynağı olmalı” dedi.
Küresel marka olma yolunda yatırımlar sürecek

Halkbank markasını yurt dışına da taşımak üzere faaliyete geçtikleri Avrupa’da 65’in üzerinde şube sayısına ulaştıklarını belirten Taşkesenlioğlu şunları ifade etti:

“Makedonya’da IK Bank’ın hisselerini satın alarak başladığımız yolculuğumuz, bugün Makedonya ve Sırbistan’da yaygın bir şube ağına ulaştı. Kısa süre içinde Makedonya’nın en büyük üç, Sırbistan'ın en büyük beş bankasından biri olacağımıza inanıyorum. Avrupa’daki büyüme stratejimizin ilk adımı olarak Balkanlar’da Halk Banka A.D. Skopje ve Halk Bank A.D. Beograd bizim için büyük önem taşıyor. Küresel bir marka olarak hızlı ve kaliteli hizmetlerimizi yurtdışında da sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yurt dışı yatırımlarımız Halkbank’ın 79 yıllık geçmişine yakışan hız ve kalitede artmaya devam edecek.”

Şahan Gökbakar, Halkbank’ın Avrupa’daki gücüne odaklanan yeni reklam filminde ailesiyle Belgrad tatile çıkan bir babayı canlandırıyor. Reklam filminde oğluyla birlikte selfie çekimler yapan Şahan Gökbakar’ın her fotoğrafına ayrı bir Halkbank şubesinin girmesi ile Bankanın Sırbistan genelindeki güçlü varlığına vurgu yapılıyor.

Halk Banka A.D. Skopje
1993 yılında kurulan Izvozna I Kreditna Banka A.D. Skopje’nin çoğunluk hisseleri Halkbank tarafından 2011 yılında satın alındı. Bankanın unvanının Halk Banka A.D. Skopje olarak değiştirilmesinin ardından da tüm aktif, pasif, şube ve personeli ile Ekim 2012 tarihinde devraldı. Halkbank’ın Halk Banka A.D. Skopje’deki toplam pay oranı Haziran 2016’da gerçekleşen sermaye artırımı ile yüzde 99,03’e yükseldi.

Halkbank A.D. Beograd
Halkbank, Sırbistan’ın Cacak bölgesinde faaliyetlerini sürdüren Cacanska Bank’ın satışa sunulan yüzde 76,76’lık hisselerini satın alarak Mayıs 2015 tarihinde bağlı ortaklık portföyüne katmıştır. Banka’nın ismi Genel Kurul’da alınan karar uyarınca Halkbank A.D. Beograd olarak değiştirilmiş ve Genel Müdürlük Cacak şehrinden başkent Belgrad’a taşınmıştır. 2015 yılında yapılan sermaye artırımı sonrasında Halkbank’ın toplam sermaye payı yüzde 82,47’ye yükselmiştir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şaban Baygör18 Mayıs 2020 19:08

    Diyaloğa ulaşmak NEmümkün ! TÜRKİYEDE ulaşamıyoruz,bakhele vatandaşın biride yurtdışından yazmış,adam TÜRKİYE'yemi gelsin? Devletimizin GÜCÜYLE Büyümüş , amma salla başını al mayışını mantığıyla çalışmaya çalışıyorlar herhalde !

  • aslan yoldas23 Mart 2017 19:37

    Halk Bank emekli müşterisi olarak Sn.Genel Müdürümüze ulaşamıyorum.Acil ve önemli olmasaydı rahatsızlık vermezdim. Saygılarımla Almanya