BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne 3 yeni isim----

Halkbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne 3 yeni isim

Halkbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne 3 yeni isim
27 Mayıs 2019 - 16:18 www.finansgundem.com

Halkbank Genel Kurulu toplandı, Yönetim Kurulu’na üç yeni üye atandı. Mehmet Emin Özcan, Mevlüt Uysal ve Sezai Uçarmak 3 yıllığına göreve getirildi.

FINANSGUNDEM.COM

Bankacılık sektöründe ‘değişim’ rüzgarı… Kamu bankalarının bugün toplanan genel kurullarında yönetim katında yeni görevlendirmeler yaşandı. Vakıfbank üst yönetimine iki yeni isim getirilirken, Halkbank’ta da Yönetim Kurulu’na yeni üyeler atandı.   

Vakıfbank eski Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, İstanbul Büyükşehir eski Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, yeni dönemde Halkbank Yönetim Kurulu’nda 3 yıl süreyle görev alacak. Mevlüt Uysal, TBMM eski Başkanı Binali Yıldırım’ın AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmesi üzerine, 31 Mart yerel seçimlerine AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı olarak girmiş ancak yarışı kaybetmişti.

Bankadan KAP’a gönderilen açıklamaya göre, Recep Süleyman Özdil, Himmet Karadağ, Osman Arslan, Meltem Taylan Aydın, Maksut Serim ve Sadık Tıltak, Yönetim Kurulu Üyeliği’ne devam edecek.

Banka tarafından KAP'a gönderilen açıklamada yer alan isimler ve görevlendirmeleri şu şekilde:

Bankamız Yönetim Kurulu tarafından,

- Sayın Recep  Süleyman ÖZDİL'in Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmesine, 

- Sayın Himmet  KARADAĞ'ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevine devam etmesine,

- Sayın Osman  ARSLAN'ın Genel Müdür olarak görevine devam etmesine,

- Sayın Osman ARSLAN, Sayın Sadık TILTAK ve Sayın Mehmet Emin ÖZCAN'ın Kredi Komitesi Asil Üyesi; Sayın Sezai UÇARMAK ve Sayın Mevlüt UYSAL'ın Kredi Komitesi Yedek Üyesi olarak görevlendirilmelerine,

- Sayın Sadık TILTAK'ın Denetim Komitesi Başkanı ve  Sayın Mehmet Emin ÖZCAN'ın Denetim Komitesi Üyesi olarak  görevlendirilmelerine, 

- Sayın Himmet  KARADAĞ'ın Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı ve Sayın Sezai UÇARMAK'ın  Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görevlendirilmelerine, 

- Sayın Mehmet  Emin ÖZCAN'ın Ücretlendirme Komitesi Başkanı ve Sayın Meltem TAYLAN  AYDIN'ın Ücretlendirme Komitesi Üyesi olarak görevlendirilmelerine, 

- Sayın Sadık  TILTAK'ın Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı ve Sayın Mevlüt UYSAL'ın Sürdürülebilirlik  Komitesi Üyesi olarak görevlendirilmelerine,

- Sayın Sadık TILTAK ile Sayın  Mehmet Emin ÖZCAN'ın SPK'nın Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 6/3-a maddesi  uyarınca Denetim Komitesi Üyeliklerinden dolayı Bağımsız Yönetim Kurulu  Üyeleri olarak belirlenmesine, Sayın Himmet KARADAĞ'ın SPK'nın Kurumsal  Yönetim Tebliği'nin 6/3-b maddesi uyarınca Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi  olarak belirlenmesine dair Kurumsal Yönetim Komitesi'nin kararının kabul  edilmesine ve onay alınmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na  başvurulmasına, 

Mehmet Emin Özcan kimdir?
1960 yılında Şırnak-Beytüşşebap’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına, 01.01.1983 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş.’de Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Özcan, daha sonra Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.’de yönetici olarak değişik sorumluluklar üstlendi.

Mart 2003 – Nisan 2005 tarihleri arasında T. Halk Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği yaptı. Aynı zamanda Institute of International Finance (IIF) nezdinde Bankatemsilcisi, Demir-Halk Bank/ Hollanda, Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Halk Finansal Kiralama A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Nisan 2005 – Mayıs 2010 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin muhtelif iştiraklerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Halk Bankası A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görev yaptı.

Mehmet Emin Özcan son olarak VakıfBank Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Mevlüt Uysal kimdir?
1966 yılında Antalya'nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Alanya'da tamamladı. 1988'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Uzun yıllar avukatlık yapan Mevlüt Uysal, bir yandan da aktif olarak siyasi, sosyal ve kültürel çalışmalarda bulundu. AK Parti'nin kuruluş sürecinde yer alarak 2001 yılında AK Parti Küçükçekmece İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı oldu.

2009 yılının Mart ayında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Başakşehir Belediye Başkanlığını kazandı. İlk dönemindeki projeleri ve başarılı hizmetleriyle, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde yeniden aday gösterildi. İkinci kez Başakşehir Belediye Başkanı seçilerek görevine devam etti.

28 Eylül 2017'de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında yapılan oylama ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. Uysal son olarak Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkanı adayı olmuş, seçimleri kazanamamıştı.

Mevlüt Uysal, evli ve dört çocuk babasıdır.

Sezai Uçarmak kimdir?
1964 yılında Ordu-Korgan’da doğdu. İlkokulu Korgan’da, ortaokul/lise öğrenimini Samsun’da 1983 yılında tamamladı. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Aynı yıl Maliye ve Gümrük Bakanlığında Gümrük Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı. Aynı Bakanlıkta Gümrük Müfettişi, Gümrük Müsteşarlığında da Gümrük Müfettişi ve Gümrük Başmüfettişi olarak çalıştı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Ana Bilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. 1994-1998 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulunda ‘‘Gümrük ve Dış Ticaret’’ konularında dersler verdi. 2000-2001 yılları arasında bir yıl süre ile ABD’de ‘‘Gümrük İşlemlerinin Sonradan Kontrolü’’ konusunda incelemelerde bulundu. Haziran/2003-Aralık/2005 tarihleri arasında Gümrükler Genel Müdürü olarak görev yaptı. Mayıs/2008’e kadar Gümrük Başmüfettişi olarak görev yapan Sezai UÇARMAK belirtilen tarihten Kasım/2011 tarihine kadar Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Kasım/2011 ile Temmuz/2018 tarihleri arasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. 18.01.2019 tarihinde Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

İngilizce bilen Sezai UÇARMAK,  evli ve 3 çocuk babasıdır.

Vakıfbank’ta Genel Müdür değişti, YKB’ye yeni isim getirildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)