BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank ihracatçılar için faizleri 'sıfır'lıyor----

Halkbank ihracatçılar için faizleri 'sıfır'lıyor

Halkbank ihracatçılar için faizleri 'sıfır'lıyor
04 Haziran 2014 - 07:34 www.finansgundem.com

KOBİ müşterileri için faizi sıfırlayan banka, ihracatçı KOBİ'lere de uygun maliyetli ve uzun vadeli kredi seçenekleri sunuyor

Halkbank, faize duyarlı olup, kredi ihtiyacı olan KOBİ’ler için sıfır faizli kredi ürününü geliştirdi. Rotatif şeklinde kullandırılan kredi için tek şart, bir yıl içinde tek seferde ya da parça parça en az 200 bin dolarlık ihracat bedelini Halkbank’a yönlendirmek.

Kullanacağı kredinin karşılığı kadar ihracat bedelini Halkbank’a yönlendiren KOBİ’ler ise 12 aya kadar rotatif, 24 ay vadeye kadar taksitli kullanabilecekleri ihracat  kredilerinde faiz indirimi avantajından yararlanıyor. Bu krediden yararlanmak isteyen KOBİ’lerin tek yapması gereken Halkbank’taki hesaplarına gelen ihracat bedellerini en az 2 gün vadesiz hesapta bırakmak ve Halkbank’ın KOBİ’lere yönelik avantajlı ürünlerinden en az bir tanesini kullanmak gerekiyor.

KUR RİSKİNE KARŞI KORUYOR

Banka kur riskinin yönetilmesi amaçlı ürünlerini de en uygun koşullarda ihracatçı KOBİ’lere sunuyor. Forward’da ihracatçı müşteri döviz satım işlemini, ithalatçı müşteri döviz alım işlemini bugünden gelecek bir vade için gerçekleştirerek maliyetlerini sabitlemiş olur. Böylece şirketlerin döviz üzerinden alacak veya borçlar güvenceye alınmış oluyor.

AR-GE VE İNOVASYONA TEŞVİK

Enerji yatırımlarının yanı sıra AR-GE ve inovasyon çalışmalarına önem veren KOBİ’leri de unutmayan Halkbank, bünye kaynaklı finansman desteklerini yurtdışı kaynaklı çözümlerle de zenginleştiriyor. Banka uluslararası piyasalarda sahip olduğu itibar sayesinde son olarak 100 milyon Euro Avrupa Yatırım Fonu (AYF) desteği ile AYB Yenilikçi Firma Kredisi kullandırmaya başladı. Azami 7,5 milyon Euro’ya kadar, 2 yılı ödemesiz toplam 7 yıla varan vadelerle sunulan krediyle Halkbank KOBİ’lerin yenilikçi yatırımlarını desteklemeyi sürdürüyor. Halkbank KOBİ bankacılığı misyonunu ihracatçı KOBİ’lere özel çözümleriyle daha da kuvvetlendiriyor. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Banka, ihracat işlemleri ile ilgili ihtiyaç duyulan tüm ürünleri tek bir pakette KOBİ’lere sunuyor.

İHRACATÇI İŞLETMELER İÇİN KOBİ İHRACAT ATILIM PAKETİ

2012 yılında TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) ile '2023 hedef 500 milyar dolar KOBİ İhracat Seferberliği' protokolünü imzalayan Banka, ihracatçı KOBİ’ler için yeni bir ürün hazırladı. KOBİ bankacılığındaki 76 yıllık deneyimiyle KOBİ’lerin ihtiyaçlarını gören ve ihtiyaçlara yönelik çözümler üreten Halkbank, ihracatçı KOBİ’ler için 'KOBİ İhracat Atılımı Paketi'ni oluşturdu. Türkiye’nin ihracat artışına katkı sağlamak amacıyla, ihracatçı firmaları destekleyecek çözümler üretmek KOBİ İhracat Atılımı Paketini müşterilerine sunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)