BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank hediyelere 150 bin TL harcadı----

Halkbank hediyelere 150 bin TL harcadı

Halkbank hediyelere 150 bin TL harcadı
06 Ocak 2014 - 10:54 www.finansgundem.com

Büyük Rüşvet operasyonuyla sıkıntılı günler yaşayan Halkbank, milletvekillerine gönderdiği yılbaşı hediyesiyle de tartışmaya neden oldu

Halkbank TBMM Şubesi’nce milletvekillerine gönderilen yeni yıl hediyesi Picasso Art Collection marka bir kalem ve Nina Ricci marka ajandadan oluştu. İlke olarak değerli hediye kabul etmeyen CHP’li Oran, fiyat araştırmasının ardından bir yazıyla paketi banka şubesine geri gönderdi. Oran, iade yazısında “Sembolik anlamı olmayan ve maddi değeri yüksek hediyeleri kabul etmiyorum ve bu nedenle 400 lira civarında maliyeti olduğu anlaşılan hediyelerinizi de tarafınıza iade ediyorum. Hediye kayıtlarınızda gerekli düzeltmeyi yapmanızı dilerim” dedi.

HALKIN SORUNLARIYLA İLGİLENSİN

Oran, Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede de şunları söyledi:
“Halkbank, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, KOBİ’lerin bankası olacağına AKP döneminde nelerle uğraştığı ayakkabı kutusu koleksiyonlarına özel önem vermesiyle ortaya çıktı. Böyle bir dönemde milletvekillerine toplam değeri 150 bin lirayı aşan hediye göndermek ne anlama geliyor Allah aşkına! Sen git esnafa vatandaşa düşük faizli kredi ver. Onların istediği parayı vermek için binbir dereden su getirmelerini isteme yeter. Halk, ‘Süleyman oradan 2 milyon gönder’ diyerek yandaş medyada mensuplarının maaşlarının ödenmesini sağlayan Halkbank’ın Genel Müdürü’nü de evinden çıkan 4,5 milyon doları da unutmayacak. Halkbank’ın artık halkın sorunlarıyla ilgilenmesinin zamanı gelmiştir. Hükümetin çuvalladığı ve ikiyüzlü politikalarının ortalığa saçıldığı her dönemde sığındığı faiz lobisi, küresel güçler sağsatasını da artık kimse yutmuyor. Türkiye’deki 49 bankanın 35’inde zaten şu an bile yabancıların hissesi var ve üstelik Halbank’ın hisselerinin yüzde 49,5’i zaten küresel borsalarda işlem görüyor. Yani Halkbank’ın hisselerinin yarısı zaten yabancıların müdahalesine açık durumda.” Oran, geçen yıl da Emniyet İstihbarat Şube Müdürü’nün gönderdiği markalı kemer ve cüzdanı iade etmişti.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet07 Ocak 2014 11:58

    Halkbank Bankadan istifa edip ayrılan eski personeline eğitim gideri adı altında dava açıyor, zaten personel 2-3 yıl çalışmış hizmet etmiş Bankaya. Bence Banka eski personeline dava açacağına hediye giderlerini kıssın yazıktır paralar nerelere gidiyor.

  • Şaşırdım valla07 Ocak 2014 02:11

    Sevgili c.ünsal, bu yönetim kurulunun işi gücü ajanda mı? Koskoca bankanın yönetim kurulu üyelerinin istifasını istemek de neyin nesi. Varın gidin işinize kardeşim. Bu saçma sapan iddialara kulak vermeyin. Yazık etmeyin bu büyük bankaya.

  • Tebrikler!!!07 Ocak 2014 02:09

    Üç kuruşluk ajanda için koskoca vekil kendi reklamını yapıyor. Muhalefet işi ajanda konusuna kadar getirdiyse bu iş bitmiştir arkadaş. 11 yıllık istikrarı bozmak, Gül gibi bankayı karalamalar elinize ne geçecek. Siz bu muhalefet kafasıyla zor iktidar olursunuz. Inadına ve ısrarla ak parti.

  • exper06 Ocak 2014 23:27

    Sn Oran' ı tebrik ederim. Keşke hepsi aynısını yapabilseydi, kimin parası ile hediye dağıtılıyor, kim neyi ört bas etmeye çalışıyor?

  • c.ünsal06 Ocak 2014 14:01

    Süleyman'ın bunları yapmasına yönetim kurulu nasıl izin verdi, yönetim kurulu üyeleri sorgulanmalı

  • bitmedi kinleri06 Ocak 2014 11:55

    Kardeşim ne kuyruk acısı varmış bu adamların bitmedi kinleri. Kamu bankalarının yıllarca zarar etmesine alışmışlardı, sanırım son 10 yıldır kar rekorları kırması garip geliyor bu hainlere. Bankacılık sektöründeki her kurumun yaptığı rutin bir yılbaşı hediyesi uygulamasından bile siyasi rant çıkarmaya çalışıyorlar.

  • Yakup06 Ocak 2014 11:06

    güldürdü beni bu milletvekili 400 liralık hediye fazla olmuş diyor, tersi olmasın yoksa, bu ne 400 liralık mı hediye verilir vekile beğenmemiştir, şimdi çaka satıyor, oy yağdırın bu vekile hadi