BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakHalkbank davasında ne olur?----

Halkbank davasında ne olur?

Halkbank davasında ne olur?
14 Nisan 2021 - 10:00 www.finansgundem.com

Sabah Gazetesi ekonomi yazarı Dilek Güngör, ABD'de devam eden Halkbank davasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Halkbank’ın ABD’de yargılanamayacağı iddiasıyla yaptığı başvuru, New York'ta İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi’nde görüşüldü. Mahkeme heyeti duruşma sonunda, Halkbank’ın avukatları ve savcılıktan yeni belge ve bilgi istemeyeceklerini kaydederek, ‘‘Vereceğimiz nihai kararı bekleyin” dedi.

ABD'de devam eden Halkbank davasına ilişkin değerlendirmede bulundu. İşte Güngör'ün 'Halkbank davasında ne olur?' başlıklı yazısı...

ABD'deki FETÖ kumpasıyla başlatılan Halkbank davasında pazartesi günü kritik bir gündü. Bankanın New York İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda taraflar dinlendi. Halkbank avukatları ABD'deki 'Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası' kapsamında bankanın orada yargılanamayacağını savundu. ABD hükümetinin banka üzerinde cezai yargılama yapmaya yetkisi olmadığını, Türkiye ile kamu bankası olan Halkbank'ın dokunulmazlık açısından eş anlamlı olduklarını ifade ettiler. Yargıç ise 27 Mart 2017'de New York'ta gözaltına alınan ve yargılanan Hakan Atilla örneğini verdi. O dönemde Atilla'nın diplomatik dokunulmazlık talebinin olmadığını söyleyerek, Halkbank avukatlarını köşeye sıkıştırmaya çalıştı.

Henüz karar çıkmadı. Ay sonunu bulabilir. Heyet "Halkbank ABD'de yargılanamaz" kararı verirse 6 yıldır Türkiye üzerinde her fırsatta baskı yapılmaya çalışılan dosya kapanacak.

Bu mümkün mü?

Olabilirdi belki…

Neden belki diyorum…

Çünkü kafama takılan bir şeyler var. Hakikaten, madem ABD'de böyle bir yasa vardı, Hakan Atilla yargılaması başlamadan önce neden bu yönde talepte bulunmadık? Bulunsaydık sözde FETÖ belgeleriyle başlatılan Halkbank davası hiç açılmadan bitebilir miydi? 17/25 Aralık'ta başlayan süreçte piyasa değeri yüzde 70 düşen banka bugün farklı bir noktada olur muydu?

Bu soruların bir kısmının yanıtını bulmak için o döneme doğru hafızayı sarmak gerekir.

Biliyorsunuz, 19 Mart 2016'da Rıza Sarraf tutuklandı. Tam bir yıl sonra Hakan Atilla New York'a gitti ve gözaltına alındı. 32 ay hapis cezasına çarptırıldı. ABD'deki dava sürecinde Halkbank avukatlık masraflarını karşıladı. Ancak kendisinin savunma noktasında bankayı çok da müdahil etmediğini biliyorum. Hatta bazı oturumların kapalı yapıldığını da… Oralarda ne olduğu soru işareti…

Geçenlerde birdenbire izne çıktı. Borsa İstanbul'daki görevinden gitti. Etrafta çeşitli söylentiler var.

Pazartesi günkü duruşmayla bunların bağlantısı var mı?

Bekleyip göreceğiz…

Halkbank'ın temyiz duruşmasında karar çıkmadı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baturayersin06 Mayıs 2021 22:54

    OKADAR KOLAYMI AZGIZLARINDA SAKIZ GİBİ ÇİGNİYORLAR SİYASİ KIRIZ ÇIKAR 

  • Sabahattin Tok20 Nisan 2021 01:22

    Bu olay çok derin sarsıntılara gebe bir kenara not edin

  • Mefta14 Nisan 2021 20:29

    Zarrabin neler anlattıkları ve anlatacaklarına bağlı .

  • fafa14 Nisan 2021 15:34

    Amerika bu davayı bitirmez,belki Türkiye burada bir yargılama yaparsa,Amerika'nın elinden bu fırsat alınabilir.Ancak bu dava burada zor başlatılır ,çünkü içindekilerin hepsi torpilli.Keşke bu yargılamayı biz önceden yapsaydık,anlımızın akıyla çıkardık.

  • kaportacı salim usta sanayiden14 Nisan 2021 13:57

    ahuhuauu halk bank davası hala soruyola acaba reddedilebilirmi .asla ..abd yakalamış bi kere ..neden bıraksın ..dünya gısganıyo 

  • Alper Tunç 24 Nisan 2021 04:49

    Kansız. Halkbank davasının özü, amerikan çıkarlarına aykırı hareket etmekle suçlanıyor. Soysuz sende adam olda ülkeyin çıkarlarıni düşün. Türkiye sonuna kadar haklı bu davada.

  • Ali14 Nisan 2021 11:15

    Davada ne olacağı belli, avukat demiş Türkiyeyi yargılamakla eş anlamlıdır. Burada yapılması gereken tahsisli ile kendi milletini mağdur eden bankanın, elini korkak alıştırmadan hisseye sahip çıkıp toplaması gerektiğini düşünüyorum. Dava var diye bankada kendi yatırımcına iceride neyin cezasını veriyor? Herkes mağdur. Bu zulmü yapan neye dayanarak yapıyor. İnşallah Sayıstay inceler ve biz magdurken yönetim parayı nerede kullanmış öğreniriz.Allahım ticaret ve ekonomi üniversitelerinde o kadar zeki çocuk ve üniversite hocası var. Şu geldiğimiz noktaya bakın. Tam tezlik konu.

  • emekci14 Nisan 2021 10:52

    öncelikle yargılama sözde fetö belgeleriyle yapılmıyor. para transferleri ve katar ile hayali altın ticareti bilgileri yasal kayıtlardan oluşuyor. ses kayıtları, sıfırlama tapeleri filan yok. zarrapın kendi itirafları ile yasal banka kayıtları uyuşuyor. şu tarihlerde şu şirketler üzerinden şu kişilere şu miktarda para-altın gönderdim/aldım diyor. bunu da halkbank aracılığıyla yaptım diyor. dava hakkında bu kadar az bilgiye sahip olanların görüşlerine itibar edilmemeli, devleti bunlar kandırıyor yine. Hakan Atilla'nın devlet tarafından tutulan yahudi avukatları mahkemede "rüşvet alınıp usulsüz para transferlerinin yapıldığı doğru ama müvekkilimiz bu işlemlere onay vermedi, onay yukarından geldi" diye savunma yaptı. yani suç zarrap tarafından itiraf, atilla tarafından kabul edildi çoktan. mahkeme ceza miktarını tayin için yapılıyor, Halkbank da süreci uzatmak için "reddi hakim/mahkeme" itirazları yapıyor

  • Ali14 Nisan 2021 11:41

    Bizde diyoruz uzatmaya ne gerek var. Avukat gerekeni hakime söylemiş ama eksik ifade etmiş. Bu bankanın diplomatik dokunulmazlığı olup olmadığı sorulmuş. Bu banka Atatürk ve milli sermaye ile halk için kurulmuş. Parasıda milletin. O taştan binalar milletin kendi özvarlığı. Şekerci dükkanı değil yani.