BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank avukatlarından emsal kararla reddi hakim talebi----

Halkbank avukatlarından emsal kararla reddi hakim talebi

Halkbank avukatlarından emsal kararla reddi hakim talebi
21 Kasım 2019 - 03:43 www.finansgundem.com

Halkbank avukatları, mahkemeye verdikleri dilekçede temyiz mahkemesinin 11 Eylül saldırılarıyla ilişkilendirilen yabancı bir bankanın ABD'de yargılanamayacağı şeklindeki kararı emsal gösterildi, reddi hakim talebinde bulunulacağı bildirildi

ABD'de İran yaptırımlarını delmekle suçlanan HalkBanka'a New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından açılan davada, bankanın avukatları, mahkemenin yargı yetkisi olmadığı gerekçesiyle davanın düşmesi ve reddi hakim talebinde bulunacaklarını bildirdi.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde ön duruşma süreci devam eden Halkbank davasında, bankanın hukuk danışmanı King & Spalding firması adına avukat Andrew C. Hruska, mahkemeye sunduğu 20 sayfalık başvuru dilekçesinde bir kez daha bankanın sınırlı ve özel yargılanma talebini iletti.

Avukat Hruska, Halkbank’ın savcıların daha önce yapılan ön duruşmalarda iddia ettiği gibi bir “kaçak” olmadığını belirterek, “Kurumsal bir yapı olan Halkbank ‘kaçak’ olamaz” dedi.

Dilekçede Halk Bankası'nın anayasada belirtilen adil yargı kapsamında yargı yetkisi bulunmayan mahkemenin ''akıl almaz'' uygulamasına karşı çıkma hakkı olduğu ifade edildi

Temyiz mahkemesi, 11 Eylül saldırılarıyla ilişkilendirilen yabancı bir bankanın ABD'de yargılanamayacağı kararı almış 

Dilekçede mahkemenin yargı yetkisinin olmadığını ve avukatlara ''sınırlı ve özel temsil'' hakkı verilmesi gerektiğini destekleyen farklı dava ve mahkeme kararlarından örneklere de yer verildi.

Bunlar arasında 11 Eylül saldırılarına yönelik davada, saldırılarla bağlantılı olduğu iddia edilen yabancı bir banka üzerinde mahkemenin yargı yetkisi olup olmadığına ilişkin, temyiz mahkemesinin ABD'de faaliyet göstermediği gerekçesiyle bankanın yargılanamayacağı yönünde bir karar aldığı örneğinin verilmesi dikkati çekti.

Halk Bankası'nın avukatlarının mahkemeye gönderdiği dilekçeye savcılık da 26 Kasım'a kadar cevap verecek.

Bankaya "ABD'nin İran yaptırımlarını delmek" dahil 6 farklı suçlama yöneltilmişti.

Yargıç Berman'dan Halkbank avukatına 19 Kasım'a kadar süre

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)