BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem‘Halkbank adı kurum olarak öne çıktı’----

‘Halkbank adı kurum olarak öne çıktı’

‘Halkbank adı kurum olarak öne çıktı’
08 Eylül 2017 - 10:48 www.finansgundem.com

Rıza Sarraf'ın tutuklu bulunduğu davaya ilişkin olarak Hakim Berman, Halkbank'ın adının kurum olarak ön plana çıktığını söyledi

Rıza Sarraf’la birlikte New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla bugün yeniden hakim karşısına çıktı.

Bugün yapılan duruşmada, Atilla’nın suçsuz olduğu gerekçesiyle hakkındaki davanın düşürülme talebi ve dosyasının Sarraf davasından ayrılma isteği görüşüldü.

Amerikaninsesi.com'un haberine göre, Atilla’nın avukatı Cathy Fleming, müvekkilinin suçsuz olduğunu belirterek hakkında hazırlanan iddianamede yer alan suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Savcılık , Atilla ile ilgili iddianamede yer alan suçlamaların işlendiğinin açık olduğunu savundu. İran ve Türk yetkililerin Sarraf tarafından kurulan suç ağının parçası oldukları belirtildi.

Yetkililerin Sarraf’ın kurduğu bu çarkın dönmesi için aldıkları rüşvet karşılığında mevkilerini kullanarak suç ağının işlerini kolaylaştırıp koruduğunu iddia etti.

“Yeni iddianameyle davanın seyri değişti”

Dün açıklanan ek iddianameyle adı Sarraf davasına sanık olarak eklenen eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve diğer yeni isimlerle ilgili suçlamalar bugün yapılan duruşmanın gündemine geldi. Hakim Berman davanın seyrinin dün eklenen yeni iddianameyle değiştiğini belirtti.

Ek iddianamede Halkbank’ın kurumsal olarak adının öne çıktığını söyledi. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla’nın aleyhine kara para aklamak, bankacılık sahtekarlığı, ABD'nin İran'a uyguladığı ambargoları delmek gibi çok kuvvetli iddialar olduğunu söyledi.

Tarafları dinleyen Hakim Richard Berman Atilla’nın taleplerinin değerlendirileceği ikinci bir duruşmanın 25 Eylül’de yapılmasına hükmetti. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)