BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHalka arzı seneye kaldı----

Halka arzı seneye kaldı

Halka arzı seneye kaldı
25 Mart 2013 - 16:15 www.finansgundem.com

Fenerbahçe Asbaşkanı Abdullah Kiğılı açıkladı, Fenerıum halka arz tarihi ertelendi

Fenerium'un halka arzı ertelendi. Akşam Gazetesinden Can Mumay'ın haberine göre, Daha önce yaptığı açıklamada en geç nisan ayında borsaya açılacaklarını söyleyen Fenerbahçe Kulübü'nün Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, halka arzın  2014 yılına ertelendiğini söyledi. Öncelikli hedeflerinin 2013 için 100 milyon TL ciro yakalamak olduğunu söyleyen Kiğılı bundan sonra halka arz sürecinin başlayabileceğini belirtti. 75 mağazasıyla en yakın rakibi Galatasaray Store'a 31 mağaza fark atan Fenerium 2012 yılında 80 milyon TL ciro yaptı. Fenerbahçe bu cirosuyla Galatasaray'a da 15 milyon TL fark attı. Uzun vadeli yatırımları ile toplam 100 adet Fenerium mağazası açmayı planlayan Fenerbahçe 220 milyon TL'lik lisanslı taraftar ürünleri pazarının lideri konumunda gözüküyor.   
Öte yandan Fenerbahçe Kulübü'yle taraftar grubu Genç Fenerbahçeliler arasında lisanslı ürün tartışmaları yaşanıyor. Fenerbahçe Kulübü tarafar topluluğunun tekstil ürünlerinde kullandığı kulüp armasının sadece Feneriumlar tarafından üretilen ürünlerde kullanılabileceğini söylüyor. Fenerbahçe bu konuda ayrıca bir resmi açıklama da yaptı.
HEDEF 300 BİN FORMA
Fenerbahçe'de 2012/2013 sezonu formaları geçen ağustos ayında satışa çıkarken ilk 4 günde 45 bin net satış rakamıyla rekor kırıldı. Fenerium Genel Müdürü Aydın Kirman, şöyle konuştu: "Fenerbahçe taraftarı formalara rekor düzeyde ilgi gösterdi. 45 bin forma satılırken bayilerimizden toplam 170 bin forma siparişi de aldık. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe zor günler yaşarken tam 270 bin forma sattık. Bu yıl hedefimiz 300 bin forma satmak."
FENERIUM'U UÇURDULAR
Fenerbahçe, ürün satışlarını artırmak ve daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla yeni bir anlaşmaya imza attı. Havayolu şirketi Sun Express ile anlaşan sarı-lacivertliler, şirketin yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarında Fenerbahçe Spor Ürünleri satılması konusunda mutabakata vardığını resmi siteden duyurdu. Böylece Fenerium ürünleri artık Sun Express uçaklarında da satılabilecek.
'EN GEÇ NİSANDA BORSADAYIZ'
Geçen kasım ayında bir açıklama yapan Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Abdullah Kiğılı Fenerium'un halka arz süreciyle  ilgili olarak yaptığı açıklamada 80 milyon TL'lik ciroya ulaştıklarını belirtip bu rakamı en geç nisana kadar 100 milyon TL'ye çıkaracaklarını ve ardından da borsaya açılacaklarını söylemişti. Kiğılı "Hem kulübümüz hem taraftarlarımız kazanacak" dedi.
100 MİLYON TL CİRO NE DEMEK?
100 milyon TL ciro, 35 milyon TL civarı EBİTDA kârı demek. 12 çarpı 35 dersek ortaya 400 milyon TL'nin üzerinde bir piyasa değeri ortaya çıkar. % 25'lik bir halka arz olsa, Fener'in kasasına 100 milyon TL girer.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)