BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakHalisdemir yazdı, Şimşek gündeme aldı----

Halisdemir yazdı, Şimşek gündeme aldı

Halisdemir yazdı, Şimşek gündeme aldı
16 Mayıs 2016 - 09:14 www.finansgundem.com

Finansgundem.com yazarı Önder Halisdemir’in Türkiye’ye her yıl 45 milyar dolar çekecek yabancıya şartlı gayrimenkul satışını, Başbakan Yardımcısı Şimşek de dile getirdi…

FINANSGUNDEM.COM

Finansgundem.com yazarı Önder Halisdemir’in, geçtiğimiz ay yazdığı “İkinci Vatan Türkiye Programı”, Hükümet’in gayrimenkul sektörünü canlandırmaya yönelik projesine zemin hazırladı.

Sermaye Piyasalarının usta ve ünlü ismi Halisdemir, 13 Nisan’da Finansgundem..com’daki köşesinde, Türkiye’ye yılda 45 milyar dolar doğrudan yatırım getirecek önerisini kaleme aldı. Parası olan dünya vatandaşlarını ülkemize çekecek programın özelliği Türkiye’de belli tutarda gayrimenkul alanlara önce ve hemen oturma izni, belli sürenin sonunda da gerekli şartları sağlamasıyla otomatikman vatandaşlık hakkı verilmesini içeriyordu. Kişi başına asgari 350 bin dolar olarak belirlenen program çerçevesinde 100 bin başvuru ile Türkiye’ye yılda 35 milyar dolar gireceğini belirten Önder Halisdemir, “En kötü hesapla beraberinde asgari 100 bin dolar getirse bu 100 bin kişi, ilave 10 milyar dolar da oradan gelecektir. Yani direkt 35 milyar dolar ve artı 10 milyar dolarla toplam 45 milyar dolar girdi yaratacak İkinci Vatan Türkiye ile artık, cari fazla veren bir ülke olmamız an meselesi…” diyordu.

Halisdemir’in çok okunan, günlerce konuşulan, çeşitle gazete ve TV’lerde işlenen bu müthiş önerisinin çok değil bir ay sonra Hükümetin gündemine de girdiği ortaya çıktı.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, belli bir ölçeğin üzerinde ev alanlara oturma ve çalışma izni vereceklerini açıkladı. Halisdemir’in yazısıyla heyecana kapılan gayrimenkul sektörü temsilcileri, artık, yabancıya gayrimenkul satışını teşviki bu kez resmi bir ağızdan da duymanın mutluğu içinde. Ancak bu noktada 35 milyar dolarlık fark önemli. Neden mi? Türkiye’den ev alan yabancıya bir yıllık oturum izni verildiğini belirten ve geçen yıl 5 milyar dolar gelir elde edildiğini ifade eden sektör temsilcilerinin yeni beklentisi 10 milyar dolara yükselirken, Önder Halisdemir’in gündeme taşıdığı projenin kıymeti bir kez daha kendini gösterdi: Çünkü İkinci Vatan Türkiye’nin getirisi, finans ustasının hesabıyla 45 milyar dolar. Bu fark da mutlaka dikkatlerden kaçmayacak, çünkü kazanan Türkiye olacak…

ÖNDER HALİSDEMİR’İN “İKİNCİ VATAN TÜRKİYE” PROGRAMI YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…

Yabancılara ev alma karşılığı oturma izni inşaatçıları sevindirdi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serdost17 Mayıs 2016 11:32

    Milyonlarca Suriyeliyi almışız zaten ülkeme parasını getireni almayı tercih ederim.Londra öyle londra oldu.İspanya 2008 krizini öyle atlattı. Yeterki talebi çekelim.

  • İSMAİL16 Mayıs 2016 19:14

    şimşek gündeme olsa ne olacak o da gidici

  • Münevver Vatansever16 Mayıs 2016 09:50

    Vatandaşlık verilenlere Türkiye'de askerlik yapma şartı da getirilecek mi? Öyle ya ev alan Türk vatandaşı olduğuna göre vatani borcunu da ödemeli öyle değil mi? Atalarımızın kanlarını dökerek savundukları vatan toprakları, bugün para karşılığı yabancılara satılıyor.