BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHalikarnas Balıkçısı mezarı başında anıldı----

Halikarnas Balıkçısı mezarı başında anıldı

Halikarnas Balıkçısı mezarı başında anıldı
13 Ekim 2022 - 15:55 www.finansgundem.com

Türk edebiyatının önemli "Halikarnas Balıkçısı" mahlaslı gazeteci, yazar, şair, ressam Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 49'uncu yılı dolayısıyla mezarının başında anıldı.

Cevat Şakir Kabaağaçlı Bodrum Belediyesi tarafından organize edilen anma etkinliği, Kabaağaçlı'nın mezarının bulunduğu Gümbet Mahallesi Gönül Tepesi'nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Halikarnas Balıkçısı'nın torunu Sibel Kabaağaçlı'nın yanı sıra Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile öğretmenler, öğrenciler, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın Bodrumla özdeşleştiğini söyledi. Kabağaçlı'nın Bodrum'un tanıtılmasında çok büyük emeğinin olduğunu ifade etti.

"İnsanların ve şehirlerin dönüm noktaları vardır"

İnsanların kaderlerinde dönüm noktaları vardır. Şehirlerin de aynı şekilde kırılgan noktaları vardır. Bodrum’un da aynı şekilde dönüm noktalarından bir tanesi Halikarnas Balıkçısı'nın buraya sürgün edilmesi. Onun için kötü gibi görünüyordu. Fakat bu şehir ve sonrasında onun için büyük güzelliklerin doğmasına başlangıç olmuş. Onu büyük bir güzellikle, büyük bir gönül ferahlığıyla ruhu şad olsun diyerek anıyoruz” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'da Kabaağaçlı'yı ölümünün 49'uncu yılında rahmet ve özlemle andıklarını belirterek, herkese Kabaağaçlı'nın kitaplarını okuması tavsiyesinde bulundu.

Halikarnas Balıkçısı'nın torunu Sibel Kabaağaçlı ise dedesini her yıl anma etkinlikleriyle unutturmadıkları için etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından, Kabaağaçlı’nın hikayesini anlatan dinleti sunuldu. Kabaağaçlı’nın mezarı başına, Bodrum Kaymakamı Bayar ve Belediye Başkanı Aras çelenk bıraktı. Daha sonra burada dua edilerek, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

İlçedeki özel bir okuldan bir öğrenci ve öğretmenin Kabaağaçlı'nın Bodrum'a sürgün edilmesini ve hayatını anlattığı sunumda torunu ve Bodrum Belediye Başkanı başta olmak üzere katılımcılar duygusal anlar yaşadı. Etkinlikte ayrıca Kabaağaçlı'nın "Mavi Sürgün" kitabı hediye edildi, aşure ikramı yapıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)