BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriHaliç için finansman arayışında----

Haliç için finansman arayışında

Haliç için finansman arayışında
20 Eylül 2013 - 16:25 www.finansgundem.com

Rixos oteller grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Haliç yat limanı için finansman arayışına çıkacak!

Rixos oteller grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Haliç'te ihalesini kazandıkları Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi'nde altı ay sonra 1 milyar TL'nin üzerinde bir kredi paketi için finansman arayışına çıkabileceklerini söyledi.
CEO Club toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tamince, finansman arayışına altı aydan önce çıkacaklarını düşünmediğini belirterek, "Zaten şu anda özkaynağımızla götürüyoruz. Orası toplamda 1.5 milyar TL'lik bir yatırım. Finansman boyutu da 1 milyar TL'yi biraz geçebilir. Ayrıca ortak alacak mıyız, almayacak mıyız konusuna da bakıyoruz. Öyle bir ihtimal de var" dedi.
Proje için yurtdışından finansman olasılığının da bulunduğunu belirten Tamince, "Şu anda bizi arayan birçok kuruluş var. Kendileri de talip" dedi.
Projede öncelikli olarak sözleşmeyi tamamlamaya çalıştıklarını söyleyen Tamince, "Bugünlerde sözleşmeyi imzalamak üzere çalışıyoruz. Ondan sonra projemiz bitecek. Öngördüğümüz bir yatırım miktarı var şu anda o yatırım miktarını müşahhas hale getireceğiz ondan sonra da piyasaya çıkacağız. Öncelikle bir vizyonu netleştireceğiz ve ne yapıp yapamayacağımıza bakacağız" dedi.
Ulaştırma Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği YİD modelli Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi'nin 24 Temmuz'da yapılan 45 yıllık en yüksek kira bedeli teklifini 1.346 milyar dolar+KDV ile Rixos oteller grubu bünyesindeki Sembol İnşaat'ın yanı sıra Ekopark İnşaat-Fine Otelcilik'in yer aldığı OGG vermişti.
Proje; Haliç semtinde yaklaşık 250 dönümlük alanda 70'er yat bağlama kapasiteli iki yat limanı, 400'er oda kapasiteli iki adet 5 yıldızlı otel, 1,000 kişilik cami, AVM ve otoparkın inşa edilmesi ve bu yapıların dört yılı yapım süresi olmak üzere 49 yıllığına özel sektör tarafından işletilmesini kapsıyor. 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan20 Eylül 2013 17:01

    Hani finansman sikintimiz yok diyordunuz? Adamlar milyar dolarlik ihalelere giriyorlar, ya hesap kitap bilmiyorlar, ya da...