BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHali vakti yerinde olanla büyüyeceğiz----

Hali vakti yerinde olanla büyüyeceğiz

Hali vakti yerinde olanla büyüyeceğiz
14 Ekim 2013 - 07:18 www.finansgundem.com

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, hesabında 50 bin TL ve üstü olan müşterilerini ayrı bir segmente koydu

Akbank’ın varlıkları 50 bin lira ile 1 milyon lira arasında bulunan ve ‘hali vakti yerinde olanlar” diye tanımladığı, üst gelir bankacılığı müşterileri bankanın önümüzdeki yıllarda odak noktası olacak. Hürriyet'in haberine göre, özellikle bu müşterilerin mevduat büyümesindeki payı büyük olacak. 50 bin TL ve üzerindeki mevduat hacmi 2011 yılında 271 milyar TL iken Akbank bu rakamın bu sene 340 milyar TL’yi aşacağını 2015 yılında ise 450 milyar TL’ye yaklaşacağını tahmin ediyor.
BÜYÜME HIZI YÜZDE 15 OLACAK
Akbank Bireysel Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge  bu segmentin Türkiye büyüme performansını aşacağını söyledi. Tözge “Ülkemizde 2014 ve 2015 yıllarında yüzde 4,1 ve yüzde 5,4 büyüme beklerken, bu segment müşterilerindeki mevduat büyümesinin yıllık yüzde 15’ler seviyesinde olmasını bekliyoruz. Bu da segmentin büyüme hızını bizlere gösteriyor.” dedi.  Galip Tözge  100 bin TL’nin üzerinde olan kişi sayısının da bu sene sonunda ilk kez 1 milyon kişiyi aşacağını 2016’da ise bu rakamın 1.5 milyona yaklaşmasını tahmin ettiklerini belirtti. Akbank’ın bu alanda 100 bin müşterisiyle yüzde 10 pazar payı bulunuyor.
Fon, Mortgage ve BES’e ilgi fazla
2004’ten beri Birebir Bankacılık hizmetiyle bu segmentteki müşterilerine hizmetlerini çeşitlendirdiklerini anlatan Tözge bu segmentte mevduatın yanı sıra yatırım fonları, mortgage ve Bireysel Emeklilik ürünlerinin ön plana çıktığını söyledi. Bu segmentteki müşterilerin farklı piyasalara yatırım yaptıklarını belirten Tözge 2009’da çıkan BRIC fonlarının da bu segment tarafından ilgiyle karşılandığını belirtti. Tözge BES penetrasyonunda da bu segmentte sektör ortalamasının iki katına çıkıldığını söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)