BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHaksız rekabet için yeni tebliğ----

Haksız rekabet için yeni tebliğ

Haksız rekabet için yeni tebliğ
02 Ekim 2013 - 09:56 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanlığı, ithalatta haksız rekabetin önlenmesi için yeni bir tebliğ yayımladı

Ekonomi Bakanlığı, Kuveyt menşeli ithal edilen bazı ürünlerle ilgili gözden geçirme soruşturması açılmasına karar verdi.
Ekonomi Bakanlığının, ithalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, bazı yerli üreticiler, Kuveyt'te yerleşik Equate Petrochemical Company ve The Kuwait Olefins Company firmaları ile adı geçen firmaların Birleşik Arap Emirlikleri'nde yerleşik aracı ithalatçı firması MEGlobal International FZE, Kuveyt menşeli "Mono Etilen Glikol (MEG)" için ara gözden geçirme soruşturması açılması talebinde bulundu.
İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu, yürürlükteki mevcut önlemin kaldırılması halinde zararın devam etmesinin veya yeniden oluşmasının muhtemel olup olmadığının tespiti için gözden geçirme soruşturması açılmasına karar verdi.
Mevcut durumda Kuveyt menşeli söz konusu ürünün ithalatında Equate Petrochemical Company için CIF bedelin yüzde 6'sı, diğer üretici/ihracatçılar için ise CIF bedelin yüzde 20'si düzeyinde dampinge karşı önlem uygulanıyor. Soruşturma sonuçlanıncaya kadar yürürlükteki önlem uygulanmaya devam edecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)