BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHakkari'de şehit askerler için tören düzenlendi----

Hakkari'de şehit askerler için tören düzenlendi

Hakkari'de şehit askerler için tören düzenlendi
20 Nisan 2019 - 18:14 www.finansgundem.com

Türkiye-Irak sınır hattındaki terör operasyonunda çıkan çatışmada şehit olan piyade sözleşmeli erler Erhan Çiyapul, Murat Şahin, Şevket Çetin ve Yener Kırıkcı'nın naaşları memleketlerine uğurlandı.

Türkiye-Irak sınır hattındaki terör operasyonunda çatışmada şehit olan 4 asker için Hakkari'de tören düzenlendi.

Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki törende, şehit piyade sözleşmeli erler Erhan Çiyapul, Murat Şahin, Şevket Çetin ve Yener Kırıkcı'nın Türk bayrağına sarılı naaşları alana getirildi.

Saygı ile kurtuluşuyla şehitlerin özgeçmişi okundu.

ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMADI

Okunan özgeçmişlerde şu ifadelere yer verildi:

EN AZ 20 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

"Sözde ZAP teröristi kampı sıfır noktasında bulunan Irak sınırında Seriberi üst kısmında çatışmada 4 kahraman silahı bizim arkadaşımız şehit olmuş, 6 askerimiz de yaralandı. Yaralı personellerimizin istediği Çukurca, Hakkari ve Van'da devam ediyor. 20 terörist etkisiz hale getirilmiş. Ve kahraman silah arkadaşlarımızın kanı nerede bırakılmayarak intikamları vardı. "

SİLAH ARKADAŞLARI UĞURLADI Duanın
usulü şehitlerin naaşları, silahların bulunduğu yerlerde omuzlarda taşırken ambulanslara konuldu.
Şehit Çiyapul'un cenazesi memleketi Iğdır'a, şehit Şahin'in cenazesi Giresun'a, şehit Çetin'in cenazesi cenazesi Kırıkkale'ye, şehit Kırıkcı'nın cenazesi ise Ankara'ya uğurlanmakta ve Yüksekova Selahaddin Eyyubi'de'nedildi.

Törene Vali İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Savcı Maden Çağlı, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğu, vali yardımcıları, tarihi parti, kurum amirleri, asker ve polisler ...

İŞTE KAHRAMANLARIN İSİMLERİ

Irak'ın askeri terör örgütü PKK'ya yönelik bölgesel operasyonel örgüt, terör örgütü mensuplarıyla girdikleri çatışmada şehit giden askerlerin P. Söz. Er Erhan Çiyapul, P.Söz. Er Murat Şahin, P. Söz. Er Şevket Çetin ve P. Söz. Er Yener Kırıkcı olduğu bildirildi.

AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Müdürü Hulusi Akar, şehit olan askerlerle ilgili bir başsağlığı mesajı yayınladı. Bakan Akar mesajında, "Silah arkadaşlarımız, 19 Nisan 2019 tarihinde terörle mücadele harekâtında şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahısım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve dilediğim" dedi.


Er Yener Kırıkçı

 
ANKARA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

DHA'da yer alan habere göre Hakkâri'de, Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çatışma yaklaşıyor şehit olan sözleşmeli Er Yener Kırıkçı'nın (26) Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan ailesine, acı haberlerde.

Sözleşmeli Er Yener, Kırıkçı'nın şehit olduğu haberini, Ankara'nın Çubuk ailesinde yaşadığı aileyi eve gelen askeri yetkililer verdi. İki çocuklarından birini kaybeden baba Mustafa ile anne Ayşe Kırıkçı, gözyaşlarına boğuldu. Türkçesi evidin ve sokağın asıldı. Şehidin yakınları ve komşuları, taziye için eve akın geldi.

DAYISI DA 1993'TE ŞEHİT OLMUŞ

Yener Kırıkçı'nın dayısı Yüksel Tuzcu'nun da, 1993 yılında Hakkâri'nin Çukurca İlçesi Üzümlü Karakolu'na PKK'lı teröristlerin başlattığı saldırıda şehit olduğu söyildi. Er Yener Kırıkçı'nın cenazesinin bugün ikincil namazı sonrası ilçede toprağa sözleşmesini ..


Piyade Er Murat Şahin.

GİRESUN'A ACI HABER ULAŞTİ

Aynı saldırıda şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Murat Şahin'in acı haberi de Giresun'un Espiye İlçesi'ndeki ailesine ulaştı.

Sözleşmeli Piyade Er Murat Şahin'in memleketi Giresun'un Espiye ilçesi Merkez Ulu Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının olduğu süreç törenle oğlu gezinuğuna uğurlanacak. Şehit Şahin'in dört yıldır sözleşmeli piyade er olarak görevini ve bekar olduğu öğrenildi.


Şehit Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin

AİLESİNE DESTEK OLMAK İSTEDİ

Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin'in Kırıkkale'nin Balibeyh ilçesine bağlı haberi de vardı bağlı İzzetin Köyü'nde yaşayan aileye, sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen uluslararası üyeler yapıldı.

5 çocuklarından birini kaybeden baba Doğan Çetin ve anne Havva Çetin, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evi ile sokağa Türk bayrakları asıldı. 2015 yılında Erzincan'da vatani görevini yapan Çetin'in, ailesine destek olmak sözleşmeli Er olarak yapılmaya başladığı, 3 yıldır Hakkâri'de görevini öğrenildi. Bekar olan Şehit Şevket Çetin'in cenazesi, yarın memleketinde toprağa verileceği belirtildi.


Piyade Sözleşmeli Er Erhan Çiyapul

 
IĞDIR'DA YÜREKLER KAVRULDU

Şehit olan 4 askerden Piyade sözleşmeli Er Erhan Çiyapul'un (22) acı haberi Iğdır'daki baba ocağında. Aralık İlçesi'ne bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan aile, oğullarının şehit haberiyle yıkıldı. Şehidin evi ile mahalleye Türk bayrakları asıldı. Gözel Çiyapu ve Ahmet Çiyapul'un 8 çocuğunu biri olan Erhan Çiyapul'un nişanlı olduğu, 3 yıldır sözleşmeli er olarak görevini öğrenildi. Şehit Çiyapul'un cenazesi Hakkari'de düzenlenecek törenin ardından memleketinde toprağa verilecek.

Irak sınırında çatışma: 4 asker şehit, 6 yaralı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)