BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHakkari'de güvenlik yolu gerginliği----

Hakkari'de güvenlik yolu gerginliği

Hakkari'de güvenlik yolu gerginliği
18 Haziran 2015 - 20:02 www.finansgundem.com

Hakkari'nin çukurca ilçesi Gündeş Köyü'ne bağlı Ormanlı Mezrası ile Kuzek Irak sınırı arasında yapılmak istenen güvenlik yolu protesto edildi

Çukurca ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gündeş Köyü'ne bağlı Ormanlı Mezrası ile Kuzey Irak sınır hattında yapılacak olan 20 kilometrelik güvenlik yoluna köylüler tepki gösterdi.

Köylüler Sabah saat 09.00'da yola TIR çekip barikat kurarak trafiğe kapattı. Köyüler, sınırda yapılan güvenlik yolundaki iş makinelerinin çalışmalarını bırakmasını, Jandarma ekiplerinin de geri çekilmesini istedi.

Köylülerin bu protestosu üzerine, bölgeye zırhlı araçlarla gelen jandarma ekipleri, yolu kapatan köylülere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Köylüler güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrası 1 kilometre mesafedeki Ormanlı Köyü'ne geri döndü. Jandarma ekipleri kirpi ve TOMA araçlarıyla köye girince gerginlik burada da devam etti.

Çıkan olaylarda Seyvan (21), Hazım (26), Eşref Ölmez (28) yaralandı. Yaralılar sivil bir araçla Çukurca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olay yerine gelen HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, köyün girişine kadar gelen askerlerin önünü kesip, askerlerin tabura geri çekilmesini ve iş makinalarının çalışmalarını durdurmasını istedi.

Askeri yetkili ise, bu konuda emir aldıklarını, daha üst makamlardan gelen emirler doğrultusunda haraket edeceklerini söyledi. Bunun üzerine Akdoğan, Hakkari Valisi Yakup Canbolat'ı telefonla arayarak, askerlerin köyün içine kadar gelip müdahalede bulunduklarını bildirdi.

Yapılan görüşmelerin ardından askerler, tabura geri çekilirken, HDP'li Akdoğan da kalabalığı sakinleştirdi.

Açıklamalarda bulunan HDP Hakkari Milletvekili Akdoğan, buraya halkı sakinleştirmek için geldiklerini belirterek, "Bizler buraya bu halkı sakinleştirmeye geldik. Askeri yetkililerle görüşmek için tabura gittik. Ancak ben yüzde 87.3 bir oy alan HDP'nin bir milletvekili olarak içeri alınmadım. Eğer yapılan bu karakollara bir milletvekili içeri alınmıyorsa bu karakolların burada işi nedir. Halkımız burada güvenlik yolunun yapılmasını istemiyor. Yapılan bu güvenlik yolllarını ve karakollar yapılmasını istemiyor. Bu karakollar bölgeye zarar verecek. Bunun çözüm sürecine bir faydası olmaz. Bu güvenlik yolundan bir an önce vazgeçilmeli. Bunun yerine okullar yapılmalı. Artık bizler burada savaş çıksın istemiyoruz. barış istiyoruz" diye konuştu.

HDP'li Milletvekili Akdoğan ve beraberindekiler daha sonra askeri yetkililerle görüşmeye gitti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)