BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHakan Ateş'ten sektör için olumlu açıklama!----

Hakan Ateş'ten sektör için olumlu açıklama!

Hakan Ateş'ten sektör için olumlu açıklama!
17 Mart 2016 - 14:46 www.finansgundem.com

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, BDDK’nın yürütüğü çalışmaları değerlendirdi

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş Basel standartlarına tam uyumlu hale gelinmesinin bankacılık sektörü üzerindeki etkileri anlattı.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş "Basel Komitesinin bankacılık mevzuatımızın uluslararası Basel standartlarına tam uyumlu olduğunu ifade eden kararı, AB düzenlemeleri nezdinde eşdeğer ülke statümüzün yeniden değerlendirilebilmesi için önemli bir dayanak niteliği taşıyor. Bu yönü ile gelişmeyi çok önemli ve olumlu değerlendiriyorum" dedi.

BDDK’nın yürütüğü çalışmaların sonucu olarak mart ayında mevzuatta bazı güncellemeleri devreye alacağını belirten Ateş, tüketici kredilerine uygulanan risk ağırlıklarının uluslararası Basel normlarındaki seviyeye gelmesi yönüyle olumlu bir etkinin söz konusu olacağını vurguladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye'nin bankacılık mevzuatının, uluslararası Basel standartlarına tam uyumlu bulunmasına ilişkin, "Türkiye'nin borçlanmasına, ülke kredi notuna olumlu yansıyacaktır. Ayrıca sektöre girecek muhtemel yabancı oyuncuların da iştahını artıracaktır" dedi. 

Ateş, diğer yandan nitelikli borçlanma aracı kabul edilmeyen sermaye benzeri kredilerin sermaye yeterlilik hesaplamalarında dikkate alınma oranlarının düşürülmesi yönüyle olumsuz bir etkinin de yaşanacağına işaret ederek, "Bankalar özelinde farklı sonuçları olmakla birlikte sektör genelinde pozitif etkisinin olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)